r
Nosalty Logó

Fehércsokoládé fondant eperraguval és kókuszcsipkével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
blange
Fehércsokoládé fondant eperraguval és kókuszcsipkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Fondant

Eperragu

Kókuszcsipke

Összeállítás

Összesen 635 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Fondant

Eperragu

Kókuszcsipke

Összeállítás

Összesen 3819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Fondant

Eperragu

Kókuszcsipke

Összeállítás

Összesen 285 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 635 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    234 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2952.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    1296 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.5 g
  • Cukor
    358 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    592.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    281 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    765 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1135 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 3819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Fondant

Eperragu

Kókuszcsipke

Összeállítás

Elkészítés

Fondant

  1. Előmelegítjük a sütőt 160°C-ra (gázsütő 4-5-ös fokozat). Egy lehetőleg szilikonos muffin sütőt kivajazunk. Kicsit hűtőbe tesszük, majd ha a vaj megdermedt, kivesszük, és vékonyan meghintjük liszttel.
  2. A vajat a fehér csokoládéval gőz felett megolvasztjuk. Félretesszük, hogy szobahőmérsékletre tudjon hűlni.
  3. Az egész tojásokat, valamint a tojássárgákat kikeverjük a cukorral. Ha már habos, lassan öntve, kevergetve összevegyítjük a langyos vajas csokival.
  4. Belekeverjük az őrölt mandulát is. A tésztát a muffin tepsi mélyedéseibe öntjük kb. 3/4 magasságig (nekem ebből a mennyiségből 6 db jött ki).
  5. Sütőbe toljuk, és 10 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje kezd barnulni és szilárd, de a közepe még remegős. (A fondant lényege, hogy a tészta belül ugyan megsült, de gyakorlatilag még folyik, ha belevillázunk.)
  6. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük a formából. (Azért jó a szilikonos, mert abból "ki lehet pattintani" anélkül, hogy összetörne.)

Eperragu

  1. Az epret apróra vágjuk, egy magas falú edénybe öntjük, és megszórjuk a cukorral.
  2. Alacsony lángon 10-15 perc alatt összeforraljuk, míg kissé besűrűsödik. A végén hozzákeverjük még a citromlevet.
  3. Hagyjuk hűlni.

Kókuszcsipke

  1. A sütőt 175°C-ra melegítjük, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A csipkéhez, más néven tuile-hez az olvasztott, de nem forró vajat összekeverjük az evőkanálnyi tojásfehérjével, a porcukorral, a liszttel és végül a kókuszreszelékkel. Fél órát pihentetjük a hűtőben.
  3. Ha letelt a fél óra, egy kanállal kis kupacokat halmozunk a tepsire, amiket egy nedves kanál hátával lapítunk ki. Fontos, hogy az egyes halmok között min. 5 cm távolságot hagyjunk, mert a sütőben ki fognak terülni.
  4. 8 perc alatt megsütjük őket. Ezután kapnak 1 percnyi pihenőt. Ekkor még rugalmasak, ezért egy spatulával óvatosan felszedjük őket a sütőpapírról, és tetszés szerint formáljuk. Bármit lehet - ráhajtogatni egy pohár aljára, csigaszerűen óvatosan feltekerni, egyenesen hagyni, majd összetörni. Én egy sodrófára hajlítgattam őket.
  5. Hagyjuk kihűlni, ekkor fog kemény, végső formájára megszilárdulni.

Összeállítás

  1. Tálalás előtt az eperraguból egy tányérra kanalazunk tetszés szerinti mennyiséget. Erre helyezünk egy fondant-t, amire ízlés szerint még rakhatunk egy kis epervelőt. Végül beletűzzük a csipkét.
  2. Fontos, hogy sokáig ne hagyjuk így, egyedül, mert a tészta fel fogja szívni az eper levét, és idővel szét fog esni. Akkor is finom lesz, csak kicsit csúnya. :)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 540
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
blange 4 recept

Egy későtavaszi, kellemesen napos, belga délutánon hirtelen vágy tört ránk valami édesség iránt. A gyorsan-valamit szellemében ezt sikerült kreálni, szerencsére még éppen kapható volt friss eper (de mivel ragut főzünk belőle, működni fog fagyasztottal is). Figyelmeztetés: nagyon édes süti, és a mandula-fehércsoki kettőse miatt elég tömény is, ezért ne akkor készítsük, amikor éppen valami könnyed ízre vágyunk! :)

Hozzávalók

Fondant

Eperragu

Kókuszcsipke

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...