Fehércsokis-gyümölcsös alagút
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Alkonyat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta hozzávalói
-
41g tojás52 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
5 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
14 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
0g só0 kcal
Krém hozzávalói
-
38g tej21 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
10 kcal
-
6g pudingpor21 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
15g fehér csokoládé81 kcal
-
20g barackkonzerv14 kcal
Összesen
470
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta hozzávalói
-
330g tojás415 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
114 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g só0 kcal
Krém hozzávalói
-
300g tej168 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
45g pudingpor171 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
120g fehér csokoládé647 kcal
-
160g barackkonzerv115 kcal
Összesen
3750
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta hozzávalói
-
22.5g tojás28 kcal
-
9.5g cukor37 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
3.4g cukrozatlan kakaópor8 kcal
-
6.8g finomliszt25 kcal
-
0g só0 kcal
Krém hozzávalói
-
20.4g tej11 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
-
3.1g pudingpor12 kcal
-
8.2g vaj59 kcal
-
8.2g fehér csokoládé44 kcal
-
10.9g barackkonzerv8 kcal
Összesen
256
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 801.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 313 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.7 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 48.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
470
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.6 g
Zsír
-
Összesen 177.6 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1363 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6413.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 1743 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 337 mg
-
Foszfor 2505 mg
-
Nátrium 1659 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 493.9 g
-
Cukor 338 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 388.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1346 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 934 mg
-
Retinol - A vitamin: 1281 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 722 micro
-
β-crypt 162 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1551 micro
Összesen
3750
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 437.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
256
kcal
Hozzávalók
Tészta hozzávalói
-
14 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg finomliszt
-
1 csipet só
Krém hozzávalói
-
3 dl tej
-
6 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
12 dkg vaj
-
12 dkg fehér csokoládé
-
16 dkg barackkonzerv
Elkészítés
Tészta hozzávalói
- A tésztához kettéválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét kemény habbá verjük a kétféle cukorral és egy csipet sóval.
- Ezután belekeverjük a tojások sárgáit, jól kikeverjük.
- A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd óvatosan belekeverjük a tojásos masszába.
- Egy 30x30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral, és elkenjük rajta a kakaós masszát.
- A sütőt előmelegítjük 170°-ra, és 8-10 perc alatt készre sütjük. (tűpróba)
- Mikor megsült, ráborítjuk egy konyharuhával letakart rácsra, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével feltekerjük. 2-3-szor óvatosan kitekerjük és vissza. (Ez azért kell, hogy a tészta ne törjön el, mikor beletesszük a formába.)
Krém hozzávalói
- A krémhez felforralunk 2 dl tejet a kétféle cukorral, a maradék 1 dl tejben elkeverjük a pudingport, és hozzáöntjük a felforralt tejhez, ezzel besűrítjük. Addig keverjük (kis lángon), míg szép sűrű, krémes állagot kapunk. Ha kész, kihűtjük.
- A vajat picit mikróban megolvasztjuk, és habosra keverjük a kihűlt pudinggal.
- A fehér csokit teljesen megolvasztjuk mikróban (óvatosan, mert hamar megég) vagy vízgőz fölött, és belekeverjük a pudingos krémbe.
- A barackot lecsöpögtetjük, és apró kockára vágjuk (utána is jól itassuk le), majd beleforgatjuk a krémbe.
- Egy gyümölcskenyérformát vagy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, és belehelyezzük a tésztát, a fölösleget levágjuk, azzal fogjuk befedni.
- Megtöltjük a krémmel, és befedjük a levágott tésztalappal. Folpackkal körben lezárjuk, hűtőbe tesszük dermedni. (Én a tetejére szoktam tenni egy doboz tejet nehezéknek.)
- 1-2 óra elteltével tálcára borítjuk, és ízlés szerint meglocsoljuk olvasztott fehér csokoládéval. Ezután pár percre ismét hűtőbe kell tenni, hogy rádermedjen a csoki.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2568
- Feltöltés dátuma: 2017. május 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Alkonyat
83 recept
Mióta megszületett a kislányom, nem sok időm volt sütni, de már nagyon vágytam valami mennyei finomságra. Szerintem sikerült is elérni a hatást. :-) Jó csokis piskóta találkozása egy lágy krémmel.