Fehérboros spárga
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
350g zöldspárga49 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
377
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
700g zöldspárga98 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
754
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
60.8g zöldspárga9 kcal
-
17.4g fehérbor14 kcal
-
2.4g salottahagyma2 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
17.4g főzőtejszín23 kcal
-
2.1g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
66
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 575.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 406 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 1122 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1741 micro
Összesen
377
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 47.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1150.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 359 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 496 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 812 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 380 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 222 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 2245 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3481 micro
Összesen
754
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 302 micro
Összesen
66
kcal
Hozzávalók
-
1 db salottahagyma
-
1 teáskanál sáfrány
-
2 dl főzőtejszín
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Vágjuk a hagymát nagyon apróra, s 3 ek olívaolajon pároljuk meg. Vigyázzunk, ne barnuljon, csak párolódjon.
- Majd adjuk hozzá a fehérbort, s főzzük addig, amíg a mennyiség a felére csökken.
- Keverjük el benne a sáfrányt, majd adjuk hozzá a tejszínt, sót és borsot ízlés szerint, s kis lángon főzzük addig, amíg krémes állagú nem lesz.
- Ezután egy szűrőn paszírozzuk át, locsoljuk meg vele a spárgát, s már fogyasztható is.
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7614
- Feltöltés dátuma: 2012. május 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Miért ne lehetne egészséges az, ami finom? Számtalanszor hallottuk már ezt a kérdést. Jamie Oliver néhány éve elindított egy mozgalmat az egészséges táplálkozásért. Ez a mozgalom idén elérkezett hazánkba is, s Food Revolution Hungary néven május 19-én mindenkit az egészséges étkezésre fog bíztatni. Íme hát egy finom és egészséges spárgás recept az olasz konyhából, hiszen az olasz konyha mindaz, amit a Food Revolution Day mozgalom hirdet - még akkor is, ha a pasta bizony lisztből készül. :-D