Fehérboros-citromos csirke újkrumplival
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
350g csirkemellfilé420 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
43g lime11 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
350g újkrumpli216 kcal
-
20g olívaolaj177 kcal
Összesen
997
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
700g csirkemellfilé840 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
85g lime21 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
300g fehérbor246 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
700g újkrumpli431 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
Összesen
1992
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
32.2g csirkemellfilé39 kcal
-
7.8g citrom1 kcal
-
3.9g lime1 kcal
-
7.8g vöröshagyma3 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
13.8g fehérbor11 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
32.2g újkrumpli20 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
Összesen
92
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.4 g
Zsír
-
Összesen 29.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 256 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1559.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 974 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 753.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 338 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
997
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 172.9 g
Zsír
-
Összesen 59.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 511 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3118.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 384 mg
-
Foszfor 1949 mg
-
Nátrium 375 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1507.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 193 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 675 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
1992
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg csirkemellfilé
-
1 db citrom
-
1 db lime
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
snidling ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
5 ek olívaolaj
Elkészítés
- A csirkemellet alaposan megtisztítjuk. Bőröset, csontosat vegyünk! Itassuk le róla a felesleges vizet, és tegyük félre.
- Vágjuk ketté a hagymát, a fokhagymákat a kés lapjával nyomjuk össze.
- A hagymákat tegyük egy olívaolajjal kicsit meglocsolt edénybe.
- A csirkét borsozzuk meg, dörgöljük meg a bőrét ételízesítővel.
- Tegyük a csirkét a hagymákra, a citromokat nyomjuk a tetejére, majd fektessük be őket a pipi alá.
- A friss zöldfűszereket is tegyük a csirke alá, fölé, mellé, majd az egészet öntsük fel a fehérborral, hagyjuk pihenni a hűtőben egy teljes napon át.
- Másnap szedjük ki a lime-ot az edényből, és a csirkét kezdjük egy külön lábosban bőrével lefelé pirítani.
- Amikor szépen megpirult, vegyük ki a csirkét, olívaolajon kicsit pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd tegyük vissza a csirkét, öntsük le a fűszeres-boros lével, és hagyjuk kb. 20 percen keresztül lefedve párolódni.
- Közben a krumplikat mossuk meg alaposan, rendezzük el őket egy tepsiben, locsoljuk le olívaolajjal, törjünk rá friss borsot, tegyünk rá friss fűszernövényeket (de akár szárítottat is), és melegítsük elő a sütőt.
- A 20 perc leteltével a csirkét ültessük a krumplik tetejére, és alufóliával lefedve kb. 1 órán át süssük az egészet 180 fokon.
- Időnként nézzünk rá, és miközben sül, a fehérboros lét besűrítve készítsünk mártást. Amikor látjuk, hogy sűrűsödik, egyszerűen kapcsoljuk le a lángot.
- Vegyük le az alufóliát a tepsiről az 1 óra elteltével, és szépen pirítsuk meg a csirke és a krumplik tetejét.
- Akinek nem süt egyenletesen a sütője (mint nekem), az vegye ki a csirkét, amikor az elkészült, és magas lángon süsse tovább a krumplikat fólia nélkül, így lesz igazán finom.
- Tálaláskor tegyük a mártást külön tálba, vagy locsoljuk rá a csirkére és a krumplikra.
- Több főre készítsük 2 nagy bőrös csirkemellből, esetleg a csirke egyéb tartozékaiból.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7136
- Feltöltés dátuma: 2011. június 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy barátnőm anyukájától tanultam az újkrumplit ilyen módon, de gondoltam, csirkét is sütök hozzá. A nagymamám egyszerű csontos sült csirkemell receptje volt az alapgondolat, de gondoltam egy kis franciás beütést adok neki a citrommal és a borral. Egy barátnőm, aki beugrott hozzám, megkóstolta, és kétszer szedett, annyira ízlett neki!