Fehérboros bab-, lencse-, savanyítottkáposzta-főzelék
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Hobbychef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
50g fejtett bab167 kcal
-
50g lencse176 kcal
-
50g savanyú káposzta10 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
33g füstölt szalonna218 kcal
-
71 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
100g csípős kolbász452 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
3g leveskocka11 kcal
-
200g víz0 kcal
-
17g víz0 kcal
-
33g fehérbor27 kcal
-
3g mustár2 kcal
Összesen
1186
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
150g fejtett bab500 kcal
-
150g lencse528 kcal
-
150g savanyú káposzta29 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
300g csípős kolbász1356 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
600g víz0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
10g mustár6 kcal
Összesen
3558
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
7.5g fejtett bab25 kcal
-
7.5g lencse26 kcal
-
7.5g savanyú káposzta1 kcal
-
8g sárgarépa3 kcal
-
5g burgonya3 kcal
-
33 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
15g csípős kolbász68 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.5g leveskocka2 kcal
-
30g víz0 kcal
-
2.5g víz0 kcal
-
5g fehérbor4 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
Összesen
178
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 50.2 g
Zsír
-
Összesen 73.3 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3390.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 381 mg
-
Nátrium 2643 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 398.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 399 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 464 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 1653 micro
-
β-karotin 3950 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 276 micro
Összesen
1186
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 150.7 g
Zsír
-
Összesen 219.8 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10172.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 581 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 443 mg
-
Foszfor 1142 mg
-
Nátrium 7928 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 233.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 1196.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1197 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1393 micro
-
Kolin: 294 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 4959 micro
-
β-karotin 11851 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 829 micro
Összesen
3558
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 508.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 396 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 59.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 248 micro
-
β-karotin 593 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg lencse
-
15 dkg savanyú káposzta
-
2 db sárgarépa
-
10 dkg füstölt szalonna
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
30 dkg csípős kolbász
-
3 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
3 db chili
-
6 dl víz
-
1 dl fehérbor
-
1 ek mustár
Elkészítés
- A lencsét és a babot beáztatjuk.
- A szalonnát felkockázzuk, egy fazékban, olajon megpirítjuk. Felkarikázzuk a hagymát, aprítjuk a fokhagymákat, a szalonnához adjuk.
- A kolbász héját leszedjük, felszeleteljük, a fazékba tesszük. Amikor megpirult, egy keveset félreteszünk. A répát megpucoljuk, felkarikázzuk, a fazékba tesszük.
- A krumplit apró kockákra vágjuk.
- Dinsztelés után felöntjük a vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, fűszerezzük, beletesszük a babot és a lencsét, a káposztát, a babérlevelet és a chilit.
- Beletesszük a krumplit, a mustárt, s beleöntjük az uborkalevet, a bort, s tovább főzzük még 45 percig.
- Tálaláskor szedünk a tányérba a főzelékből, s teszünk rá a egy chilit, s a félretett sült szalonnából, kolbászból és hagymából.
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4476
- Feltöltés dátuma: 2016. január 24.
Ajánló
Egy óra 45 perces főzés után, a bab - áztatás ellenére - még mindig kemény volt, valószínűleg már öreg volt a bab, pedig a tasak szerint a kínai tarkabab 2017. 01.16. -ig jó.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Hobbychef
738 recept
Ez egy kombinációja a bab-, a lencse- és káposztalevesnek, illetve főzeléknek.