r
Nosalty Logó

Fehér húsú sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fehér húsú sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 1062 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 6379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 381 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.6 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 1062 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    103.3 g

Zsír

  • Összesen
    356.7 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3904 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    760 mg
  • Foszfor
    1798 mg
  • Nátrium
    633 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    753.6 g
  • Cukor
    509 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2583 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    1234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2439 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    1674 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1625 micro
Összesen 6379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Csokimáz

Elkészítés

Tészta

  1. A 7 tojásfehérjét a 25 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
  2. A kókuszreszeléket a liszttel elvegyítjük, majd óvatosan, kanalanként a kemény habba keverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe (34×34) letesszük a két ostyalapot, és egyenletesen ráöntjük a masszát.
  4. Előmelegített sütőben (170 C°-on) 20 perc alatt megsütjük.

Krém

  1. A 7 tojássárgáját, a 20 dkg porcukrot, a 2 kanál kakaót a 2 kanál kávéval gőz fölött keményre kikeverjük.
  2. A 25 dkg margarint habosra kikeverjük.
  3. A kihűlt krémet a habosra vert margarinhoz adjuk, s egyenletesen a tésztára kenjük.

Csokimáz

  1. A csokoládét apró darabokra törjük, majd egy evőkanál olajat adunk hozzá, és gőz fölött felolvasztjuk.
  2. A süteményre öntjük, és elsimítjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 34×34
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 80 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2438
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fehér tésztája miatt apukám nevezte el fehér húsúnak. Az Ő kedvence volt ez a könnyen elkészíthető sütemény. 

Hozzávalók

Tészta

Krém

Csokimáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...