r
Nosalty Logó

Fehér csokoládés trüffel bonbon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Fehér csokoládés trüffel bonbon
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 435 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 4352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 435 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    286.7 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3589.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1359 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1323 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.9 g
  • Cukor
    378 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    919 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 4352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 508 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 20 dkg tej- vagy étcsokoládét gőz fölött, vagy mikróban megolvasztunk, és kikenünk vele két szilikonos bonbon formát. Hűtőben hagyjuk megszilárdulni, majd megismételjük az előzőeket.
  2. Közben a vajat és a tejszínt egy edényben folyamatosan kevergetve forrásig hevítjük, majd 1 percig forraljuk.
  3. Beletördeljük a fehér csokoládét, és mérsékelt lángon addig kavargatjuk, amíg fel nem olvad a csokoládé. Hűlni hagyjuk.
  4. Amikor már egy kissé lehűlt, belekeverjük a narancslikőrt, és hagyjuk tovább hűlni, de nem teljesen, mert onnantól nehezebb vele dolgozni.
  5. Amíg még folyós a töltelék, beleöntögetjük a kis csokitálkákba, majd hűtőben hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Végül a maradék tej- vagy étcsokoládét is felolvasztjuk, befedjük a bonbonok tetejét, és ismételten hűtőbe rakjuk.
  7. Ha teljesen kihűlt, már könnyű lesz a formából kiszedegetni a bonbonokat.
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13245
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept szerint a töltelékből lehet golyókat formálni, és akkor nem kellenek a szilikonformák, csakhogy nekem valamiért nem áll ennyire össze ez a krém, így kénytelen voltam a formákat segítségül hívni. A végeredmény ígyis-úgyis szemet gyönyörködtető és ízlelőbimbót kényeztető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...