r
Nosalty Logó

Fehér csokis pudingkrémmel töltött szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dani
Fehér csokis pudingkrémmel töltött szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta:

Krém:

Összeállítás:

Összesen 697 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta:

Krém:

Összeállítás:

Összesen 2088 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta:

Krém:

Összeállítás:

Összesen 232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1705.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 697 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    103.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5115.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1481 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1915 mg
  • Nátrium
    1434 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.8 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1005 micro
Összesen 2088 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

Tészta:

Krém:

Összeállítás:

Elkészítés

Tészta:

  1. A tojások fehérjét szétválasztjuk a sárgájától. Verjük kemény habbá a fehérjét.
  2. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel és az olívaolajjal.
  3. A sárgájához hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis a kakaóport, a lisztet és a sütőport, majd a tojásfehérjével együtt óvatosan összedolgozzuk a masszát.
  4. Kivajazott, kilisztezett, kis méretű tepsibe (személy szerint 18,5x28 cm-esbe tettem) öntjük a tésztát, majd kis darabokra tördelt étcsokoládét rászórjuk (lehet sütőpapírral is készíteni, de így kevesebb tésztánk veszik kárba).
  5. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük közepes lángon.

Krém:

  1. A tejet és a pudingport egy lábasban csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a fehér csokoládét, puding állagúra főzzük folyamatos kevergetés mellett.
  2. Mikor megfőtt a fehér csokoládés vaníliapuding, még forrón adjuk hozzá a vajat, és dolgozzuk össze.

Összeállítás:

  1. A tésztát vágjuk ketté keresztbe, hogy nagyjából két darab azonos méretű lapot kapjunk. Kenjük meg az egyik lapot a krémmel, majd helyezzük rá a másikat, melyet szintén kenjünk meg a kimaradó krémünkkel.
  2. A sütemény tetejére reszeljünk étcsokoládét. (A krémet nem kell megvárni hogy kihűljön! Még melegen tegyük a tésztára!)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28x18,5x5,5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 9653
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon kedves barátomnak készítettem el ezt a süteményt, így lett a neve Ági-szelet. Rég nem találkoztam Vele, így azzal szerettem volna kedveskedni neki, hogy egy olyan édességet készítek el, amit eddig nem, illetve hogy a receptet is magamtól találom ki. Ez lett a végeredménye! :) Sok sikert az elkészítéshez!

Hozzávalók

Tészta:

Krém:

Összeállítás:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...