Fehér csokis epres spirál torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SüniSüti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta
-
33g tojás42 kcal
-
5g finomliszt16 kcal
-
7 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g eperdzsem33 kcal
Krém
-
30g fehér csokoládé162 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g habfixáló3 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
Dekoráció
-
15g babapiskóta58 kcal
-
25g eper8 kcal
Összesen
444
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
68 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g eperdzsem334 kcal
Krém
-
300g fehér csokoládé1617 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
Dekoráció
-
154g babapiskóta579 kcal
-
250g eper75 kcal
Összesen
4437
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta
-
20.5g tojás26 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
1.9g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.5g eperdzsem21 kcal
Krém
-
18.7g fehér csokoládé101 kcal
-
15.6g habtejszín45 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
3.7g tojássárgája12 kcal
Dekoráció
-
9.6g babapiskóta36 kcal
-
15.6g eper5 kcal
Összesen
276
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 438.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.8 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
444
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.9 g
Zsír
-
Összesen 227 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2072 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4382.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 1117 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 286 mg
-
Foszfor 1837 mg
-
Nátrium 953 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 527.8 g
-
Cukor 381 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 671.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1420 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 152 mg
-
D vitamin: 426 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 346 micro
-
Kolin: 1510 mg
-
Retinol - A vitamin: 1399 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 219 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2198 micro
Összesen
4437
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
276
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
3 evőkanál finomliszt
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
6 ek cukor
-
1 csipet só
Krém
-
300 g fehér csokoládé
-
250 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
3 db tojássárgája
Dekoráció
Elkészítés
Piskóta
- A krém elkészítésével kezdjük, ugyanis annak pár órát pihenni kell a hűtőben, mielőtt felhasználnánk. A tojások sárgáját gőz fölött egy kézi habverő segítségével addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik, ekkor kicsit félretesszük, és a gőz fölött egy másik edényben megolvasztjuk a csokoládét is, majd hozzácsorgatjuk a tojáshoz, így kapunk egy sima masszát. Kicsit hagyjuk hűlni, addig felverjük a tejszínt kemény habbá a habfixálóval együtt. A langyos csokimasszáshoz hozzákanalazzuk a habot, és óvatosan összeforgatjuk. Mikor kihűlt, hűtőbe tesszük.
- A behűtött krémet a hűtőből kivéve, gépet használva újra felhabosítjuk, így mehet a díszítőcsőbe, aminek segítségével felvisszük a torta felületére, majd egy simító segítségével szépen lehúzzuk a felesleget.
Krém
- A piskótalaphoz a tojásokat feltörjük, és elválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A fehérjét egy kevés cukorral és sóval kemény habbá verjük, és a sárgáját a maradék cukorral felhabosítjuk. A sárgájás keverékhez a lisztet/kakaóport kanalanként adagoljuk, és alaposan összedolgozzuk. Az így kapott masszát a fehérjével fellazítjuk, és óvatosan összeforgatjuk, vigyázva, hogy ne nagyon törjük össze.
- Egy sütőpapírral bélelt 40*40-es tepsibe simítjuk a masszát, és 15- 20 perc alatt 180 fokon megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha kész, kivesszük, és azonnal egy tiszta konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és tekercs formában feltekerjük a konyharuhába, annak segítségével, így hagyjuk kihűlni. Ez segít abban, hogy ne száradjon ki a tészta, és tekerhető állagú legyen, vagyis ne törjön el menet közben. Mikor kihűlt, megkenjük lekvárral az egyik oldalát, és 6 egyforma csíkot vágunk belőle. A csíkokat csigavonalban feltekerjük, és egyesével egymáshoz illesztjük őket.
Dekoráció
- A krémbe nyomkodva felhelyezzük a torta oldalára a babapiskótákat, amiket egy szalaggal összekötünk, így szebb és tartósabb is lesz ;) A maradék krémet pedig kúp alakban a torta tetejére nyomjuk, erre helyezzük virágszirom szerűen a félbevágott eperszemeket kívülről befelé haladva.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40*40
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2153
- Feltöltés dátuma: 2014. május 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
SüniSüti
80 recept
Apu 60. Születésnapjára készítettem ezt a tortát, amiben az volt a kihívás, hogy epres legyen, és minél kevesebb tejterméket tartalmazzon.