r
Nosalty Logó

Fehér csokis epres spirál torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SüniSüti
Fehér csokis epres spirál torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 4437 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 276 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    227 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2072 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4382.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1117 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.8 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    426 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    1510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1399 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2198 micro
Összesen 4437 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dekoráció

Elkészítés

Piskóta

  1. A krém elkészítésével kezdjük, ugyanis annak pár órát pihenni kell a hűtőben, mielőtt felhasználnánk. A tojások sárgáját gőz fölött egy kézi habverő segítségével addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik, ekkor kicsit félretesszük, és a gőz fölött egy másik edényben megolvasztjuk a csokoládét is, majd hozzácsorgatjuk a tojáshoz, így kapunk egy sima masszát. Kicsit hagyjuk hűlni, addig felverjük a tejszínt kemény habbá a habfixálóval együtt. A langyos csokimasszáshoz hozzákanalazzuk a habot, és óvatosan összeforgatjuk. Mikor kihűlt, hűtőbe tesszük.
  2. A behűtött krémet a hűtőből kivéve, gépet használva újra felhabosítjuk, így mehet a díszítőcsőbe, aminek segítségével felvisszük a torta felületére, majd egy simító segítségével szépen lehúzzuk a felesleget.

Krém

  1. A piskótalaphoz a tojásokat feltörjük, és elválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A fehérjét egy kevés cukorral és sóval kemény habbá verjük, és a sárgáját a maradék cukorral felhabosítjuk. A sárgájás keverékhez a lisztet/kakaóport kanalanként adagoljuk, és alaposan összedolgozzuk. Az így kapott masszát a fehérjével fellazítjuk, és óvatosan összeforgatjuk, vigyázva, hogy ne nagyon törjük össze.
  2. Egy sütőpapírral bélelt 40*40-es tepsibe simítjuk a masszát, és 15- 20 perc alatt 180 fokon megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha kész, kivesszük, és azonnal egy tiszta konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és tekercs formában feltekerjük a konyharuhába, annak segítségével, így hagyjuk kihűlni. Ez segít abban, hogy ne száradjon ki a tészta, és tekerhető állagú legyen, vagyis ne törjön el menet közben. Mikor kihűlt, megkenjük lekvárral az egyik oldalát, és 6 egyforma csíkot vágunk belőle. A csíkokat csigavonalban feltekerjük, és egyesével egymáshoz illesztjük őket.

Dekoráció

  1. A krémbe nyomkodva felhelyezzük a torta oldalára a babapiskótákat, amiket egy szalaggal összekötünk, így szebb és tartósabb is lesz ;) A maradék krémet pedig kúp alakban a torta tetejére nyomjuk, erre helyezzük virágszirom szerűen a félbevágott eperszemeket kívülről befelé haladva.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40*40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2150
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SüniSüti 80 recept

Apu 60. Születésnapjára készítettem ezt a tortát, amiben az volt a kihívás, hogy epres legyen, és minél kevesebb tejterméket tartalmazzon.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dekoráció

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...