Farsangi szalagos fánk VnéEdit konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
88g finomliszt319 kcal
-
1g só0 kcal
-
4g porcukor17 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
8g tojássárgája24 kcal
-
6g rum14 kcal
-
38g tej21 kcal
-
5 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
5 kcal
-
9g vaj63 kcal
Sütéshez és tálaláshoz
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
21 kcal
-
1g porcukor5 kcal
Összesen
598
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
700g finomliszt2548 kcal
-
4g só0 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
50g rum116 kcal
-
300g tej168 kcal
-
35g friss élesztő37 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
70g vaj502 kcal
Sütéshez és tálaláshoz
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
60g lekvár/ dzsem167 kcal
-
10g porcukor39 kcal
Összesen
4770
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
47.3g finomliszt172 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
-
4.1g tojássárgája13 kcal
-
3.4g rum8 kcal
-
20.3g tej11 kcal
-
2.4g friss élesztő2 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
4.7g vaj34 kcal
Sütéshez és tálaláshoz
-
5.7g napraforgó olaj51 kcal
-
4.1g lekvár/ dzsem11 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
Összesen
322
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 523.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 30.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
598
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.8 g
Zsír
-
Összesen 175.9 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 982 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4185.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 291 mg
-
Kálcium 598 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 1235 mg
-
Nátrium 1850 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 652.9 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 243.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 786 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 578 micro
-
Kolin: 738 mg
-
Retinol - A vitamin: 770 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1026 micro
Összesen
4770
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
322
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
70 dkg finomliszt
-
1 kk só
-
5 ek porcukor
-
1 db tojás
-
3 db tojássárgája
-
50 ml rum
-
3 dl tej
-
35 g friss élesztő
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 csomag vaníliás cukor
Sütéshez és tálaláshoz
-
3 ek lekvár/ dzsem
-
1 csapott ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- 1 dl langyos tejbe teszünk egy mk cukrot, az élesztőt bele morzsoljuk, majd letakarva felfuttatjuk. A lisztet egy kelesztőtálba szitáljuk, a többi hozzávalókból a rumot, reszelt narancshéjat, egész tojást, tojássárgákat, a sót, porcukrot is hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt is. Fokozatosan a melegített maradék tejjel jól kidagasztjuk, addig dagasztjuk, míg jó hólyagos tésztát kapunk.
- Utolján adjuk hozzá az olvasztott vajat vagy margarint. Szép szálasra dolgozzuk ki. Addig dagasztjuk vele, míg szép hólyagos, fényes tésztát kapunk, a kelesztőtáltól elválik a tészta.
- A tojások nagyságától és liszttől is függ a fánktésztánk, ha igényel még egy kicsi tejet, akkor adjunk hozzá! Nálam a leírt mennyiségek jók voltak, ez szerint készítettem. A kelesztőtál fedelét rátesszük, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkán jó ujjnyi vastagra kézzel szétterítjük. Nagyobb fánkszaggatóval kiszúrjuk, az ujjunkkal a közepét benyomjuk, majd letakarva 15 percig meleg helyen pihentetjük. Nem túl forró olajban kisütjük.
- Először a felső felét tesszük a sütő edénybe, a lisztezett része kerül felülre, majd fedő alatt sütjük kb 1 percig (gyorsan sül), majd megfordítjuk, ezután fedő nélkül sütjük szép világosra. Papírtörlőre szedjük.
- Porcukorral vagy vaníliás porcukorral meghintjük. A kis mélyedésekbe lekvárt csepegtetünk, de a fánk mellé is tehetjük.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 108
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 27214
- Feltöltés dátuma: 2015. február 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
Egyik kedvenc olajban sütött farsangi fánkunk. Nagyon finom, ajánlom másoknak is elkészítésre.