r
Nosalty Logó

Farsangi siska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Farsangi siska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 6584 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 303 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    235.8 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2697.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    302 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1271 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1003.2 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1084 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    578 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1061 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 6584 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját és fehérjét külön választjuk. A sárgáját habosra kikeverjük a porcukorral és a citrom reszelt héjával, hozzáadjuk a rumot. A tojások fehérjére nem lesz szükségünk.
  2. A tálba szitált liszthez adjuk a sót, tejben felfuttatott élesztőt, felolvasztott vajat és a kikevert cukros tojássárgáját.
  3. Addig dagasztjuk, míg el nem válik a kezünktől. Majd a tálban hagyjuk, a tetejét meglisztezzük, és letakarva meleg helyen kelesztjük kb. 1órát.
  4. Enyhén lisztezett deszkára kitesszük, átgyúrjuk, kisodorjuk 3 cm vastagságúra, és szaggatóval kiszaggatjuk a fánkokat. A közepüket az ujjunkkal benyomkodjuk, és hagyjuk még kelni letakarva kb. 10 percet.
  5. Addig odatesszük a zsír és az olaj keveréket forrósodni. Kis csipet tésztával kipróbáljuk a zsír forróságát, hogy feljön-e a tetejére a tészta. A fazekunk nagyságától függően annyi darabot teszünk bele, hogy kényelmesen akár megforduljanak a fánkok a zsírban. Én öntöttvas edényben sütöttem, 4-es fokozaton a villanyplatnin.
  6. Az ujjunkkal benyomkodott része kerüljön alulra a olajos zsírban, kb. 1,5-2 percig sütjük, fedő alatt, majd levesszük a fedőt megforgatjuk, és Kb. 2 percig sütjük mig piros nem lesz, és konyhai papírtörlőre rakosgatjuk.
  7. Ha langyosra hűltek, a benyomkodott részre rakjuk a teáskanál lekvár kupacokat. Vaníliás cukorral elkevert porcukorral meghintjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 21651
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Farsangi siska
Smaragd konyha 149 recept

Farsangi időszakban többször készítem ezt a finom, omlós, másnap is puha fánkot, amit mi felvidékiek siskának nevezünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...