Fánk farsangra farkastól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
farkasfüle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 8% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
30g finomliszt109 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Hozzávalók a tálaláshoz
Összesen
213
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 8% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
10g sütőpor5 kcal
Hozzávalók a tálaláshoz
Összesen
2125
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
213
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.2 g
Zsír
-
Összesen 55.9 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 328 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3845.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 1062 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 1602 mg
-
Nátrium 943 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 363.2 g
-
Cukor 129 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 255.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 387 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 380 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 307 micro
Összesen
2125
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 523.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
290
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- A tojást a porcukorral és a tejföllel kikeverjük.
- Utána hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és összegyúrjuk.
- A tésztát lisztezett deszkán 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk. Kiszaggatjuk (5-6 cm átmérőjű kiszúróformával, a közepét esetleg egy gyűszűvel), majd forró olajban kisütjük.
- Mikor még langyos, a fahéjjal összekevert cukorba beleforgatjuk.
- Lekvárral vagy csokiöntettel kínálva még nagyszerűbb élmény!
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3007
- Feltöltés dátuma: 2016. január 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
farkasfüle
1 recept
Nem hagyományos farsangi fánk, de nagyon finom, gyors és fahéjas!