Fahéjas szilvalekvár dorcus konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
dorcus89
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
208
kcal
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
2495
kcal
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
75
kcal
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 84.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.8 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 205.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 448 micro
-
β-crypt 84 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
208
kcal
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1011.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 323 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 461 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 634.1 g
-
Cukor 579 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 2461.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 482 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 268 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 185 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5375 micro
-
β-crypt 1006 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 2092 micro
Összesen
2495
kcal
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 30.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
75
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szilvákat megmossuk, kettészedjük, kimagozzuk, és egy nagy rozsdamentes edénybe tesszük. Alacsony fokozaton elkezdjük főzni.
- A szilvák fokozatosan összeesnek, eresztik a levüket. 5-10 percenként meg kell keverni, így addig főzzük, amíg a szilvák szétfőnek, időnként megkeverjük. 4-5 órán keresztül alacsony fokozaton sűrűre főzzzük a lekvárt, néha-néha ránézünk megkeverjük,majdbotmixerrel elpürésítjük, így felgyorsítjuk a folyamatot.
- A fahéjat elkeverjük a cukorral, majd ezt a szilvákhoz adjuk, jól összekeverjük és közepes lángon folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük.15-20 percig melegítjük, majd lehúzzuk a tűzről.
- Elővesszük a megtisztított befőttesüvegeket, beleöntjük a lekvárt. Mindegyik üvegtetejére teszünk egy csipetnyi nátrium-benzonátot, majd a celofánt egy pillanatra vízbe mártjuk, jól rászorítjuk az üveg tetejére, hogy légmentes legyen.Majd ezzel egyidőbenaz üvegre ráhúzunk egybefőttesgumit.
- Egy nagy műanyag tálba pokrócot teszünk, ebbe rakosgatjuk be a lekváros üvegeket (tető nélkül), majd a pokróccal betakarjuk az üvegeket, így gőzöljük. Egy napig árnyékos helyen így hagyjuk.
- Másnap rácsavarjuk a befőttes üvegek tetejét, és sötét helyen tároljuk. Ha sűrűbbet szeretnénk a tetőket ne csavarjuk rá.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 26038
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 28.
Ajánló
Bármilyen desszertnek isteni kiegészítője. Császármorzsa, szilvás gombóc, lekváros kenyér, bukták...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
dorcus89
81 recept
Családi recept egy kis fahéjjal felturbózva, de el is lehet hagyni a fahéjat, ha valaki nem szereti. Ez az adag kb. 7-8 közepes méretű üvegre elég.