r
Nosalty Logó

Fahéjas szalagos fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hena
Fahéjas szalagos fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 70% Zsír

A fánk tésztájához

A sütéshez

A fánkra

Összesen 939 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 70% Zsír

A fánk tésztájához

A sütéshez

A fánkra

Összesen 9398 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 70% Zsír

A fánk tésztájához

A sütéshez

A fánkra

Összesen 648 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 70% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 939 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 70% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    919.1 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    413 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    314 g
  • Koleszterin
    574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1068.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.5 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    352 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    585 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 9398 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 70% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 648 kcal

Hozzávalók

A fánk tésztájához

A sütéshez

A fánkra

Elkészítés

A fánk tésztájához

  1. Az élesztőt kevés langyos vízben és 1 kávéskanál cukorban felfuttatjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval.
  3. A tejet, a vajat és a cukrot összeolvasztjuk.
  4. A lisztbe beleforgatjuk az összetevőket: a tejes keveréket, a tojást, a citromhéjat, a rumot és a felfuttatott élesztőt. A tésztát addig dagasztjuk, amíg „lukacsosodni” nem kezd.
  5. Enyhén nedves konyharuhával letakarva 1 órát kelesztjük (50 fokos sütőben vagy nyáron a napon).
  6. Kelés után lisztezett felületen kb. fél ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és pohárral kiszaggatjuk, majd hagyjuk még így kelni kb. 15 percet. Ezt követően a korongok közepébe kanállal vagy ujjal bemélyedéseket nyomunk.
  7. Bő, forró olajban sütjük. Fontos!: először nagy lángon a mélyedéses felét sütjük fedő alatt (kb. 1 - 1,5 perc), majd megfordítjuk, lejjebb vesszük a lángot, és a másik felét fedő nélkül 1 percig sütjük. Akkor jó, amikor aranybarna színű a tészta.
  8. Még forrón jó fahéjas porcukorba forgatjuk a fánkokat. Lekvárral tálaljuk!
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5818
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár évvel ezelőtt egy receptújságot lapozgatva feltettem magamnak hangosan a költői kérdést: milyen édességet készítsek? Erre a gyermek rámutatott az épp aktuális képre: ezt! Na ez volt a szalagos fánk, amelytől korábban óva intettek többen, hogy az csak profiknak való... Hát én korántsem vagyok az. De hát próba-szerencse, elkészítettem, miután az egész család beleélte magát az aznapi fánk projektbe. A tészta receptje az újságból való, a sütéshez elkértem a nagymamák véleményét (az itt leírt technológia betartásával nem lehet hibázni, így nem is kell profinak lenni!), így született meg az azóta is a környék kedvencévé vált fánk, természetesen házi lekvárral tálalva. Azóta se nagyon úszom meg a baráti összejövetelek alkalmával, hogy valaki ne kérdezze meg halkan: ugye sütsz ma fánkot nekünk? :)

Hozzávalók

A fánk tésztájához

A sütéshez

A fánkra

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...