Fahéjas rugelach
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Epercsók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 31% Zsír
Összesen
437
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 31% Zsír
Összesen
1745
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 84.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 8.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
437
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 105.6 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.5 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 34.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 684 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
1745
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 82.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 8.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
426
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az összes alapanyagot belerakjuk a konyhai robotgépbe, ez megkönnyíti az összedolgozást.
- Miután kész, becsomagolva egy éjszakát a hűtőben pihentetjük a tésztát.
- Lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, cikkeket vágunk belőle, megszórjuk fahéjas cukorral, majd feltekerjük.
- Előmelegített sütőben 10-20 percig sütjük (a nagyságuktól függően).
- A tetejét tojással, vagy cukros tejjel megkenhetjük sütés előtt, és a tálaláskor fahéjas cukorral megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 557
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 29117
- Feltöltés dátuma: 2011. január 24.
Ajánló
Ezt az adagot érdemes duplájára megszorozni, mert tényleg hamar elfogy! Természetesen bármivel megszórható, ami csak otthon található: dió, mogyoró, kakaó, csokoládé, mazsola, lekvár stb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Epercsók
95 recept
Még sosem sütöttem ilyen tésztájú sütemény, de csak elragadó szavakat láttam róla, én is csatlakozom, mert tényleg fantasztikusan finom.