r
Nosalty Logó

Fahéjas pálmalevél házi leveles tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Fahéjas pálmalevél házi leveles tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 778 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3112 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 427 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 778 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    229.6 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1915 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1879 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 3112 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 427 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához 20 dkg hideg vajat/margarint vágjunk kockára, adjunk hozzá 5 dkg lisztet, gyorsan gyúrjuk össze, majd formázzuk téglalap alakúra. Tegyük a hűtőszekrénybe.
  2. A sót oldjuk fel a vízben, a maradék lisztet és vajat/margarint morzsoljuk össze, öntsük bele a sós vizet, gyúrjuk össze.
  3. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk téglalap alakúra, tegyük a közepére a hideg vajdarabot, csomagoljuk be minden oldalról, hogy boríték formát kapjunk. Óvatosan dolgozzuk bele a tésztába a vajat/margarint egy sodrófával, majd nyújtsuk ismét téglalap alakúra.
  4. Az alsó harmadot hajtsuk be középre, a felső harmadot pedig hajtsuk rá. Forgassuk el 90 fokkal, nyújtsuk ki ismét fél cm vastag téglalappá, majd megint hajtogassuk meg úgy, hogy az alját középre, majd a felső részt ráhajtjuk. Jegyezzük meg, melyik oldala volt felénk, tegyük hűtőszekrénybe 30 percre.
  5. Vegyük ki, fordítsuk el 90 fokkal az óramutató járásának megfelelő irányban, majd nyújtsuk ki, hajtsuk be alul és felül. Tegyük megint a hűtőbe. Ezt még kétszer ismételjük meg. Az utolsó hajtogatás után nyújtsuk kb. 25x40 cm-es téglalappá a tésztát.
  6. A töltelékhez a szobahőmérsékletű vajat/margarint keverjük ki a cukorral és a fahéjjal, majd egyenletesen kenjük a tésztára úgy, hogy mindenhova jusson. A tészta két hosszabb oldalát kezdjük feltekerni úgy, hogy középen találkozzon a két henger. Csomagoljuk fóliába, tegyük a fagyasztóba 30 percre.
  7. Vágjunk belőle fél-1 cm széles darabokat, majd tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percet, majd mérsékeljük a hőmérsékletet 180 fokra, és süssük 10 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15223
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a világszerte ismert süti a formájáról kapta a nevét. Eredetileg csak vaníliás cukorral szórják meg. Az itt látható a fahéjas változat még illatosabb, finomabb lesz!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...