Fahéjas pálmalevél házi leveles tésztából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 32% Zsír
Összesen
778
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 32% Zsír
Összesen
3112
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 57.4 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 479 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 470 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
778
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 229.6 g
-
Telített zsírsav 142 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 602 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 646.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 337 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 240.9 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 224.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1915 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 1879 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 442 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
3112
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 88.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 262 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 257 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
427
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához 20 dkg hideg vajat/margarint vágjunk kockára, adjunk hozzá 5 dkg lisztet, gyorsan gyúrjuk össze, majd formázzuk téglalap alakúra. Tegyük a hűtőszekrénybe.
- A sót oldjuk fel a vízben, a maradék lisztet és vajat/margarint morzsoljuk össze, öntsük bele a sós vizet, gyúrjuk össze.
- Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk téglalap alakúra, tegyük a közepére a hideg vajdarabot, csomagoljuk be minden oldalról, hogy boríték formát kapjunk. Óvatosan dolgozzuk bele a tésztába a vajat/margarint egy sodrófával, majd nyújtsuk ismét téglalap alakúra.
- Az alsó harmadot hajtsuk be középre, a felső harmadot pedig hajtsuk rá. Forgassuk el 90 fokkal, nyújtsuk ki ismét fél cm vastag téglalappá, majd megint hajtogassuk meg úgy, hogy az alját középre, majd a felső részt ráhajtjuk. Jegyezzük meg, melyik oldala volt felénk, tegyük hűtőszekrénybe 30 percre.
- Vegyük ki, fordítsuk el 90 fokkal az óramutató járásának megfelelő irányban, majd nyújtsuk ki, hajtsuk be alul és felül. Tegyük megint a hűtőbe. Ezt még kétszer ismételjük meg. Az utolsó hajtogatás után nyújtsuk kb. 25x40 cm-es téglalappá a tésztát.
- A töltelékhez a szobahőmérsékletű vajat/margarint keverjük ki a cukorral és a fahéjjal, majd egyenletesen kenjük a tésztára úgy, hogy mindenhova jusson. A tészta két hosszabb oldalát kezdjük feltekerni úgy, hogy középen találkozzon a két henger. Csomagoljuk fóliába, tegyük a fagyasztóba 30 percre.
- Vágjunk belőle fél-1 cm széles darabokat, majd tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percet, majd mérsékeljük a hőmérsékletet 180 fokra, és süssük 10 percig.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 169
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 15223
- Feltöltés dátuma: 2019. október 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Ez a világszerte ismert süti a formájáról kapta a nevét. Eredetileg csak vaníliás cukorral szórják meg. Az itt látható a fahéjas változat még illatosabb, finomabb lesz!