Fahéjas padlizsán csónak
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Kultné Szabó Noémi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
200g padlizsán48 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
125g paradicsom23 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
8g koriander2 kcal
-
13g mandula74 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Összesen
437
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
800g padlizsán190 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
30g koriander7 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
1738
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
35.5g padlizsán8 kcal
-
22.2g darált sertéshús40 kcal
-
15.1g vöröshagyma5 kcal
-
22.2g paradicsom4 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.3g koriander0 kcal
-
2.2g mandula13 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
Összesen
76
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 32.1 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1176.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 435 mg
-
Nátrium 498 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 456.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 129 micro
-
β-karotin 884 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 3216 micro
-
Lut-zea 291 micro
Összesen
437
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 128.5 g
Zsír
-
Összesen 90.3 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4705.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 403 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 436 mg
-
Foszfor 1739 mg
-
Nátrium 1993 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.1 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1827.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 344 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 165 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 344 micro
-
Kolin: 485 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 516 micro
-
β-karotin 3536 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 1162 micro
Összesen
1738
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 81.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 572 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
76
kcal
Hozzávalók
-
2 db padlizsán
-
0.5 kg darált sertéshús
-
2 nagy db vöröshagyma
-
5 közepes db paradicsom
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 csapott ek cukor
-
1 kk só
-
bors ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
- A padlizsánokat félbevágjuk, beirdaljuk a belső szivacsos részt, megsózzuk, és félretesszük. Fél óra múlva leöblítjük a sós levét, forró sütőbe toljuk 180 fokon 20 percig a vágott felükkel lefelé megsütjük.
- A husit kevés olajon megpirítjuk, sóval és borssal. Félretesszük.
- Egy wokban olívaolajon megdinszteljük a kockákra vágott hagymát, kicsit később hozzányomjuk a fokhagymát. Megszórjuk a cukorral, kicsit karamellizáljuk. Hozzáadjuk a fahéjat, majd a durvára vágott mandulát/diót.
- A paradicsomokat forró lobogó vízbe mártjuk, és lehúzzuk a héját. Apró kockákra vágjuk. (Ha nincs szezonja a paradicsomnak, konzerves, hámozott paradicsom is tökéletes hozzá). A fahéjas keverékhez adjuk a paradicsomokat. Majd a darált husit is. Félretesszük.
- A padlizsánok ha megsültek, a belsejüket kikaparjuk a paradicsomos szószra, összekeverjük, és visszatöltjük a padlizsán csónakokba. Tepsibe tesszük, és 220 fokos sütőbe 20 percig jól átsütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4840
- Feltöltés dátuma: 2014. július 01.
Ajánló
Husival vagy husi nélkül is tökéletes. Aki szereti az arab ízeket, annak tuti kedvenc lesz! Szerintem friss kenyér vagy lepény illik hozzá a legjobban. Esetleg rizs. Csináltam már úgy is, hogy minél előbb kész legyek vele, hogy a padlizsánokat egész egyszerűen a besózás után nem külön sütöttem, hanem felkockáztam, és a hagymára dobtam, kicsit átpirítottam, és egy jénaiba meg megsütöttem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Kultné Szabó Noémi
21 recept
Ezt a receptet ezer éve csinálta anyukám, a készülő étel illata bejárta az egész lakást. Mintha egy arab piacon jártunk volna... Az utolsó morzsáig elfogyott. Ő akkor vegetáriánus változatban készítette. Ki lehet hagyni a darált husit, és akár sajtot is lehet pluszba a tetejére szórni. A fahéjtól nem kell félni, különleges ízt ad neki.