r
Nosalty Logó

Fahéjas padlizsán csónak

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kultné Szabó Noémi
Fahéjas padlizsán csónak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 437 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1738 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1176.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    456.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    884 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 437 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    128.5 g

Zsír

  • Összesen
    90.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4705.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    1739 mg
  • Nátrium
    1993 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.1 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1827.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    516 micro
  • β-karotin
    3536 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1162 micro
Összesen 1738 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    572 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat félbevágjuk, beirdaljuk a belső szivacsos részt, megsózzuk, és félretesszük. Fél óra múlva leöblítjük a sós levét, forró sütőbe toljuk 180 fokon 20 percig a vágott felükkel lefelé megsütjük.
  2. A husit kevés olajon megpirítjuk, sóval és borssal. Félretesszük.
  3. Egy wokban olívaolajon megdinszteljük a kockákra vágott hagymát, kicsit később hozzányomjuk a fokhagymát. Megszórjuk a cukorral, kicsit karamellizáljuk. Hozzáadjuk a fahéjat, majd a durvára vágott mandulát/diót.
  4. A paradicsomokat forró lobogó vízbe mártjuk, és lehúzzuk a héját. Apró kockákra vágjuk. (Ha nincs szezonja a paradicsomnak, konzerves, hámozott paradicsom is tökéletes hozzá). A fahéjas keverékhez adjuk a paradicsomokat. Majd a darált husit is. Félretesszük.
  5. A padlizsánok ha megsültek, a belsejüket kikaparjuk a paradicsomos szószra, összekeverjük, és visszatöltjük a padlizsán csónakokba. Tepsibe tesszük, és 220 fokos sütőbe 20 percig jól átsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4840
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 01.

Ajánló

Husival vagy husi nélkül is tökéletes. Aki szereti az arab ízeket, annak tuti kedvenc lesz! Szerintem  friss kenyér vagy lepény illik hozzá a legjobban. Esetleg rizs. Csináltam már úgy is, hogy minél előbb kész legyek vele, hogy a padlizsánokat egész egyszerűen a besózás után nem külön sütöttem, hanem felkockáztam, és a hagymára dobtam, kicsit átpirítottam, és egy jénaiba meg megsütöttem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas padlizsán csónak
Kultné Szabó Noémi 21 recept

Ezt a receptet ezer éve csinálta anyukám, a készülő étel illata bejárta az egész lakást. Mintha egy arab piacon jártunk volna... Az utolsó morzsáig elfogyott. Ő akkor vegetáriánus változatban készítette. Ki lehet hagyni a darált husit, és akár sajtot is lehet pluszba a tetejére szórni. A fahéjtól nem kell félni, különleges ízt ad neki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...