Fahéjas napkalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
3 kcal
-
25g tej14 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g margarin50 kcal
-
4 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
Töltelékhez
Kenéshez
-
4g tojássárgája13 kcal
-
2g tej1 kcal
Összesen
331
kcal
- 9% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
250g tej140 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
4g só0 kcal
-
70g margarin502 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Töltelékhez
-
0g fahéj0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
Kenéshez
-
40g tojássárgája129 kcal
-
20g tej11 kcal
Összesen
3324
kcal
- 9% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tésztához
-
47.6g finomliszt173 kcal
-
2.4g friss élesztő2 kcal
-
23.8g tej13 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
6.7g margarin48 kcal
-
4 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
Töltelékhez
Kenéshez
-
3.8g tojássárgája12 kcal
-
1.9g tej1 kcal
Összesen
316
kcal
- 9% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
331
kcal
- 9% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.5 g
Zsír
-
Összesen 115.2 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 651 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3415.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 469 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 862 mg
-
Nátrium 1734 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 489.5 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 119.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 802 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 415 micro
-
Kolin: 561 mg
-
Retinol - A vitamin: 760 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 480 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 746 micro
Összesen
3324
kcal
- 9% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
316
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
2.5 dkg friss élesztő
-
2.5 dl tej
-
4 ek cukor
-
1 kk só
-
7 dkg margarin
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojássárgája
Töltelékhez
Kenéshez
-
2 ek tej
Elkészítés
Tésztához
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a 1 ek cukorral.
- A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojássárgáját, és a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk.
- Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát 6 egyforma méretű darabra vesszük, és gombócokat formálunk.
- Ezeket egyesével nagy, lapos tányér méretűre elnyújtjuk. Egy kalácshoz 3 lapra lesz szükség.
- Egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és már érdemes ebben dolgozni a kaláccsal.
Töltelékhez
- Beleterítünk egy tésztakorongot, megkenjük 1 ek olajjal, megszórjuk 1 tk fahéjjal és 1-2 ek cukorral. Ráfektetjük a következő lapot, ismét lekenjük olajjal, megszórjuk fahéjjal, majd cukorral. Végül rátesszük a harmadik tésztát. Ezt érdemes kicsit nagyobbra nyújtani, hogy lelógjon oldalt kicsit, a másik két lapot befedve.
- Egy éles késsel elkezdjük sugárirányban átvágni a tésztát úgy, hogy a kalács szélénél kb. 2 cm-re nem metsszük át.
- Majd megfogunk két, egymás melletti „napsugarat”, és hármat tekerünk rajtuk úgy, hogy szembe tekerjük a két tésztacsíkot, tehát a bal kezünkben lévőt jobbra tekerjük, a jobb kezünkben lévőt pedig balra. Addig tekergetünk, amíg el nem fogynak a tésztacsíkok.
Kenéshez
- Lekenjük tejjel elkevert tojássárgával, és hagyjuk még kb. 35-40 percet kelni. Ezt megismételjük a maradék tésztával is.
- Előmelegített sütőben 180 fokon, 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
- A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 123
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6161
- Feltöltés dátuma: 2013. június 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Andi80_
380 recept
A két kalács ajándékba készült egy rokonlátogatás alkalmával. Őszintén megmondom, hogy én nem kóstoltam, de mindkét helyről azt a visszajelzést kaptam, hogy nagyon finom volt. Ez egy olyan reggelire vagy uzsonnára egy pohár tej mellé való kalácska.