Fahéjas-meggyes finomság
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
18g meggybefőtt13 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
10 kcal
A tetejére
-
88g meggylé35 kcal
-
43 kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
70g meggybefőtt50 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A tetejére
-
350g meggylé140 kcal
-
171 kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
6.7g meggybefőtt5 kcal
-
31.8g tojás40 kcal
-
5.8g cukor22 kcal
-
8.2g napraforgó olaj72 kcal
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
1.2g sütőpor1 kcal
-
4 kcal
A tetejére
-
33.7g meggylé13 kcal
-
4.3g vaníliás pudingpor17 kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1123 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 265 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 467 mg
-
Nátrium 342 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 369 micro
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.7 g
Zsír
-
Összesen 113.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4491.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 1062 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 1867 mg
-
Nátrium 1366 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.8 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 234.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 861 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1475 micro
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 22.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
7 dkg meggybefőtt
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
1 dl napraforgó olaj
-
5 evőkanál finomliszt
-
1 kk cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
-
1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés
A tésztához
- A meggyet kimagozzuk, és szűrőbe tesszük, hogy lecsepegjen.
- A tésztát elkészítjük, a tojássárgákat cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a fahéjat, a kakaóport, a sütőport, a vaníliás cukrot, összekeverjük, és végül a tojásfehérjét habbá verve még óvatosan hozzákeverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntjük, majd a kimagvazott meggyet rászórunk.
- Tűpróbáig sütjük. Mikor kisült a süti, akkor keszítjük el a tetejére a krémet.
- A pudingporral összekeverjük a meggylevet, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
- Ha felforrt, és besűrűsödött, a tűzről levesszük, és addig kevergetjük, még langyos lesz, és akkor szép egyenletesen rákenjük a süti tetejére.
- Már langyosan fel lehet szeletelni és fogyasztani, de hidegen is nagyon finom.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x35
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9063
- Feltöltés dátuma: 2011. március 12.
Ajánló
Ezt a receptet nem csak meggybefőttel lehet elkészíteni, hanem bármilyen gyümölcsbefőttel is meg lehet sütni, nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Ezt a sütit az Üdítő szelet és a Meggyes pite receptből vett ötlet alapján készíttetem. A kinézete a meggyes pitére hasonlít. A tésztáját hasonlóképpen készítettem, mint az Üdítő szeletet, csak a kakaó egy részét felcseréltem fahéjra, a töltelék része helyett inkább a tésztába dobáltam a gyümölcsöt, és a tetejére készítettem a szín és íz világa miatt a befőtt levét felhasználva ezt a zselészerű réteget. Szeretek a sütikkel "kísérletezni", tésztákat másféle töltelékkel kipróbálni és gyümölcsöket csempészni receptekbe :), alkotó részeket kivenni és mással helyettesíteni. Ezeket a recepteket általában Kóficnak nevezem, nevet majd párom ad nekik, függve attól, mennyire ízlett neki.