r
Nosalty Logó

Fahéjas-meggyes finomság

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lujzya
Fahéjas-meggyes finomság
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2082 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 200 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1123 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    113.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4491.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1062 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    1867 mg
  • Nátrium
    1366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.8 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    861 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1475 micro
Összesen 2082 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A meggyet kimagozzuk, és szűrőbe tesszük, hogy lecsepegjen.
  2. A tésztát elkészítjük, a tojássárgákat cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a fahéjat, a kakaóport, a sütőport, a vaníliás cukrot, összekeverjük, és végül a tojásfehérjét habbá verve még óvatosan hozzákeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntjük, majd a kimagvazott meggyet rászórunk.
  4. Tűpróbáig sütjük. Mikor kisült a süti, akkor keszítjük el a tetejére a krémet.
  5. A pudingporral összekeverjük a meggylevet, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
  6. Ha felforrt, és besűrűsödött, a tűzről levesszük, és addig kevergetjük, még langyos lesz, és akkor szép egyenletesen rákenjük a süti tetejére.
  7. Már langyosan fel lehet szeletelni és fogyasztani, de hidegen is nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9063
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 12.

Ajánló

Ezt a receptet nem csak meggybefőttel lehet elkészíteni, hanem bármilyen gyümölcsbefőttel is meg lehet sütni, nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lujzya 1 recept

Ezt a sütit az Üdítő szelet és a Meggyes pite receptből vett ötlet alapján készíttetem. A kinézete a meggyes pitére hasonlít. A tésztáját hasonlóképpen készítettem, mint az Üdítő szeletet, csak a kakaó egy részét felcseréltem fahéjra, a töltelék része helyett inkább a tésztába dobáltam a gyümölcsöt, és a tetejére készítettem a szín és íz világa miatt a befőtt levét felhasználva ezt a zselészerű réteget. Szeretek a sütikkel "kísérletezni", tésztákat másféle töltelékkel kipróbálni és gyümölcsöket csempészni receptekbe :), alkotó részeket kivenni és mással helyettesíteni. Ezeket a recepteket általában Kóficnak nevezem, nevet majd párom ad nekik, függve attól, mennyire ízlett neki.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...