r
Nosalty Logó

Fahéjas-mandulalisztes süti szilvával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Fahéjas-mandulalisztes süti szilvával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    722.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    94.1 g

Zsír

  • Összesen
    120.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4335.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1246 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1691 mg
  • Nátrium
    1190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.7 g
  • Cukor
    340 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    895.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1750 micro
  • β-crypt
    331 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1186 micro
Összesen 3331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 bögre lisztet és 1 bögre mandulaőrleményt 1 tasak sütőporral és a fahéjjal összevegyítjük. A csipet sót, a cukrot és a vaníliacukrot hozzáadjuk, az egészet összekeverjük.
  2. Üssünk a lisztes keverékbe 2 db tojást, apránként adjuk hozzá a tejet, az olajat, és eközben kevergessük óvatosan, hogy ne csomósodjon be.
  3. A sima tésztát habosra kikeverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
  4. A sütőt melegítsük fel 180 fokra. A megmosott és leitatott szilvákat magozzuk ki, és vágjuk fel 4 cikkelyre. Szórjuk meg a tészta tetejét a gyümölccsel.
  5. Ca. 60 percen keresztül süssük (tűpróba).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 6636
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 08.

Ajánló

Ha netán van a házban "Amaretto" likőr, akkor tálaláskor öntözzük meg vele a sütit, és ha tetézni szeretnénk a nassolás örömét, akkor kínáljunk hozzá tejszínhabot... "nem rontja el" :)!    

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas-mandulalisztes süti szilvával
Marti48 317 recept

Miután kétszer egymás után közkívánatra elkészítettem a bajor szilvás lepényemet, a megmaradt szilvából, a változatosság kedvéért bögrés sütit kreáltam, a bögrés alapreceptemet variálva. (A bögre 2 dl-es.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...