r
Nosalty Logó

Fahéjas gabonapehely

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hajnal Stefi
Fahéjas gabonapehely
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 5606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 427 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    343.1 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    886 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3976.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    1619 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    599.8 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2765 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    676 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    734 micro
Összesen 5606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 427 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszteket egy nagy tálban összekeverjük a sóval, a cukorral és a fahéjjal. A vajat hidegen tesszük bele, majd hozzáöntjük a vaníliaaromát és a vizet is, és a kezünkkel összemorzsolgatjuk a tésztát. Mikor nagyobb morzsákba összeáll, kiborítjuk, és addig dolgozunk rajta, míg a tészta egy homogén gömb nem lesz. Ekkor fél órát pihentetjük.
  2. Két részre osztjuk a tésztát, majd lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtjuk. Szinte egy milliméteresre! A kinyújtott tészta széleit pizzavágóval, vagy sima pengéjű derelyevágóval leegyenesítjük, hogy egy téglalapot kapjunk.
  3. A lapot megkenjük két evőkanál olvasztott vajjal. A cukrot és a fahéjat összekeverjük, és bőven megszórjuk a vajas tésztát. Egy sütőpapírt helyezünk a tészta tetejére, majd egy határozott mozdulattal átfordítjuk a tésztát, de a sütőpapírt nem távolítjuk el! A tészta másik oldalát is megkenjük két evőkanál olvasztott vajjal, majd bőven megszórjuk fahájas cukorral.
  4. A vágónk segítségével 1x1 cm-es négyzeteket vágunk a tésztából, majd sütőpapírostól egy tepsire húzzuk. A kis kockákat sütés előtt picit távolítsuk el egymástól. Ha kimaradnak emiatt kockák, akkor sincs baj, majd egy következő körben megsütjük őket.
  5. A tepsit 200 fokra előmelegített sütőben pirulásig süssük. Mikor kivettük, még szórhatunk rá a fahéjas cukorból, és ne ijedjünk meg, ha nem ropog, mikor kivesszük, pár perc pihenés után majd fog - nem annyira mint az eredeti, de ez már csak ilyen. Kihűlés után magában vagy tejjel tálaljuk, de jól záródó üvegben hetekig is eláll.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 12260
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 06.

Ajánló

Neked is nosztalgikus érzés, ahogy a reggelizőtálad alján koppannak a szemek, rájuk zúdul a hideg tej, majd a kanapéra huppanva benyomod a tv-n a Kacsameséket? Akkor próbáld ki ezt a receptet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas gabonapehely
Hajnal Stefi 15 recept

Megpróbáltam a lehetetlent, és elkészítettem a Cini Minit otthoni körülmények között. Bár a mesteri ropogást nem tudtam elérni, de ha fahéjas cukros négyzetet szeretnél, akkor ez a recept több mint jó, tejjel például teljesen kiváló!

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...