r
Nosalty Logó

Fahéjas-csokis rizsfelfújt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS19 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fahéj
Fahéjas-csokis rizsfelfújt
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rizsfelfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

893
Kalória
17.1g
Fehérje
133.1g
Szénhidrátok
31.7g
Zsír
169.8g
Víz
186.2g
Koleszterin
4.1g
Rost
59g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rizsfelfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rizsfelfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 3576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rizsfelfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 189 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    169.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    126.6 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    745 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2974.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    863 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.3 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    679.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    876 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    964 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    863 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 3576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

A rizsfelfújthoz

  1. A rizst megmossuk, megsózzuk, és fél l vízben főni tesszük.
  2. Ha a vizet elfőtte, fél l tejet öntünk még hozzá, és kis lángon puhára főzzük a rizst. Addigra az összes tejet magába szívja. Hagyjuk hűlni. (Nem baj, ha nem hűl ki teljesen.)
  3. A tojássárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük.
  4. Beletesszük az apró darabokra vágott csokit, a durvára vágott mogyorót, a mazsolát és a fahéjat. Óvatosan összekeverjük a rizzsel, hogy az minél kevésbé törjön össze.
  5. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjéket.
  6. Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk a masszát.
  7. Előmelegített sütőben sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25x7

Én a klasszikus rizsfelfújtat eszerint a recept szerint sütöttem éveken át, csak mindig kihagytam belőle a csokit, mogyorót, fahéjat, helyette kis citromhéjat reszeltem a masszába. De mióta "Fahéj" vagyok, azóta már komolyan szemezgetek ezzel a fahéjas változattal, mondván, ki próbálja ki, ha nem én. Kicsit tartottam tőle, hogy családom majd megjegyzi, hogy mit kísérletezgetek, a hagyományos változat is jó volt, stb. De semmit nem idegenkedtek tőle, jóízűen megették, és nagyon elismerően nyilatkoztak róla. Nem is csodálom, mert szerintem is nagyon finom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!