r
Nosalty Logó

Fahéjas-csokis rizsfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Fahéjas-csokis rizsfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rizsfelfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rizsfelfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 3576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rizsfelfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 189 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    126.6 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    745 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2974.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    863 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.3 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    679.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    876 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    964 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    863 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 3576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A rizsfelfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A rizsfelfújthoz

  1. A rizst megmossuk, megsózzuk, és fél l vízben főni tesszük.
  2. Ha a vizet elfőtte, fél l tejet öntünk még hozzá, és kis lángon puhára főzzük a rizst. Addigra az összes tejet magába szívja. Hagyjuk hűlni. (Nem baj, ha nem hűl ki teljesen.)
  3. A tojássárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük.
  4. Beletesszük az apró darabokra vágott csokit, a durvára vágott mogyorót, a mazsolát és a fahéjat. Óvatosan összekeverjük a rizzsel, hogy az minél kevésbé törjön össze.
  5. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjéket.
  6. Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk a masszát.
  7. Előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25x7
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 24937
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 05.

Ajánló

Csoki-, karamell-, vaníliaöntettel: http://www.nosalty.hu/recept/aranykrumpliska vagy akár dzsemmel tálaljuk. Én most a poharas csokikrémemet: http://www.nosalty.hu/recept/csokis-poharkrem készítettem el hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én a klasszikus rizsfelfújtat eszerint a recept szerint sütöttem éveken át, csak mindig kihagytam belőle a csokit, mogyorót, fahéjat, helyette kis citromhéjat reszeltem a masszába. De mióta "Fahéj" vagyok, azóta már komolyan szemezgetek ezzel a fahéjas változattal, mondván, ki próbálja ki, ha nem én. Kicsit tartottam tőle, hogy családom majd megjegyzi, hogy mit kísérletezgetek, a hagyományos változat is jó volt, stb. De semmit nem idegenkedtek tőle, jóízűen megették, és nagyon elismerően nyilatkoztak róla. Nem is csodálom, mert szerintem is nagyon finom!

Hozzávalók

A rizsfelfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...