r
Nosalty Logó

Amcsi fahéjas csigák krémsajtos mázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Amcsi fahéjas csigák krémsajtos mázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Fahéjas csigák

Krémsajtmáz

Összesen 582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Fahéjas csigák

Krémsajtmáz

Összesen 3489 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Fahéjas csigák

Krémsajtmáz

Összesen 331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    146.4 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2578 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    1368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.4 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    967 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    950 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 3489 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

Fahéjas csigák

Krémsajtmáz

Elkészítés

Fahéjas csigák

  1. A lisztet, a cukrot és a sót egy tálban elkeverjük.
  2. Összemelegítjük a tejet és a vaj felét (50g) egy hőálló tálban. Hozzákeverjük az élesztőt, és feloldjuk benne. A keveréket a száraz hozzávalókhoz öntjük, hozzáadjuk az egész tojást, és összekeverjük robotgépben. Addig keverjük, amíg lágy, puha tésztát kapunk.
  3. A tésztát enyhén lisztezett felületre tesszük. Lisztezett kézzel 3-4 perc alatt átgyúrjuk. Egy sima tapintású tésztagolyót kell kapnunk. Ha a tészta nagyon puha vagy ragadós, adhatunk hozzá még egy kevés lisztet. Enyhén kivajazott tálba tesszük, lazán letakarjuk, és kb. 10 percig pihentetjük, amíg előkészülünk a töltelékkel.
  4. A 10 perc elteltével kinyújtjuk a tésztát kb. 35×20 cm téglalap alakúra, és megkenjük a tetejét a puha vaj (50g) másik felével. Összekeverjük a fahéjat és a barna cukrot, majd ezzel jó alaposan megszórjuk a tészta egész felületét.
  5. Feltekerjük a tésztát úgy, hogy egy nem túl vaskos, hosszúkás hengert formázzunk. Damillal vagy cérnával 10–12 egyforma tekercset vágunk, és egy enyhén kivajazott-kilisztezett, négyzet vagy téglalap alakú sütőtepsibe helyezzük őket.
  6. Kelesztéshez lefedjük műanyag fóliával vagy tiszta konyharuhával, és meleg környezetben hagyjuk kelni 60-80 percig, vagy amíg duplájára nő.
  7. Miután a tekercsek mérete megkétszereződött, előmelegített a sütőben 180-190 °C-on, 30-40 percig sütjük, amíg enyhén megpirul a tetejük. Ha túl gyorsan barnul, lazán lefedjük alufóliával, így folytatva a sütést.
  8. Miután elkészült, kivesszük a a sütőből, és egy rácsra tesszük hűlni, miközben elkészítjük a cukormázat.

Krémsajtmáz

  1. Egy közepes tálban habverővel vagy robotgéppel simára és krémesre keverjük a szobahőmérsékletű krémsajtot. Ezt követően hozzákeverjük a puha vajat, majd végül a porcukrot és a vaníliát is.
  2. A kész mázat (ami nem túl folyós, de nem is szilárd, inkább "lassan terülő") fém spatulával vagy tortalapáttal jó gazdagon rákenjük a meleg tekercsekre, és azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 3392
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 06.

Receptkategóriák

Amcsi fahéjas csigák krémsajtos mázzal
Gerzsenyi Flóra 420 recept

Ezek az egyszerűen elkészíthető fahéjas tekercsek tökéletesek azoknak, akik tartanak az élesztőtől, mivel a recept csak egyszeri kelesztést igényel, a szárított élesztőt pedig felfuttatnunk sem kell. Igazán nagyszerű recept a hétköznapokra, de az ünnepekre vagy egy különleges alkalom apropóján is jó fog szerepelni. A könnyed sajtkrémes cukormáz mindenkit elcsábít a langyos és ragacsos fahéjas tekercsek tetején. Érdemes kipróbálni kávés vagy karamellás változatban is! Sokáig friss marad, jól tárolható, és (sajnos) a nap bármely szakában majszolható.

Hozzávalók

Fahéjas csigák

Krémsajtmáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...