Amcsi fahéjas csigák krémsajtos mázzal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 18% Zsír
Fahéjas csigák
-
58g finomliszt212 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
1g só0 kcal
-
30g tej17 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
4 kcal
-
12g barna cukor44 kcal
-
1g fahéj1 kcal
-
9g tojás12 kcal
Krémsajtmáz
Összesen
582
kcal
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 18% Zsír
Fahéjas csigák
-
350g finomliszt1274 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
3g só0 kcal
-
180g tej101 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
23 kcal
-
70g barna cukor266 kcal
-
3g fahéj7 kcal
-
55g tojás69 kcal
Krémsajtmáz
Összesen
3489
kcal
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 18% Zsír
Fahéjas csigák
-
33.2g finomliszt121 kcal
-
4.7g porcukor18 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
17.1g tej10 kcal
-
9.5g vaj68 kcal
-
0.7g instant élesztő2 kcal
-
6.6g barna cukor25 kcal
-
0.3g fahéj1 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
Krémsajtmáz
Összesen
331
kcal
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 429.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.4 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
582
kcal
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 58 g
Zsír
-
Összesen 146.4 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 460 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2578 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 408 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 554 mg
-
Nátrium 1368 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 482.4 g
-
Cukor 206 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 101.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 967 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 950 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 313 micro
Összesen
3489
kcal
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
331
kcal
Hozzávalók
Fahéjas csigák
-
350 g finomliszt
-
50 g porcukor
-
0.5 teáskanál só
-
180 ml tej
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
70 g barna cukor
-
1 ek fahéj
-
1 db tojás
Krémsajtmáz
-
80 g porcukor
-
1 g vanília kivonat
Elkészítés
Fahéjas csigák
- A lisztet, a cukrot és a sót egy tálban elkeverjük.
- Összemelegítjük a tejet és a vaj felét (50g) egy hőálló tálban. Hozzákeverjük az élesztőt, és feloldjuk benne. A keveréket a száraz hozzávalókhoz öntjük, hozzáadjuk az egész tojást, és összekeverjük robotgépben. Addig keverjük, amíg lágy, puha tésztát kapunk.
- A tésztát enyhén lisztezett felületre tesszük. Lisztezett kézzel 3-4 perc alatt átgyúrjuk. Egy sima tapintású tésztagolyót kell kapnunk. Ha a tészta nagyon puha vagy ragadós, adhatunk hozzá még egy kevés lisztet. Enyhén kivajazott tálba tesszük, lazán letakarjuk, és kb. 10 percig pihentetjük, amíg előkészülünk a töltelékkel.
- A 10 perc elteltével kinyújtjuk a tésztát kb. 35×20 cm téglalap alakúra, és megkenjük a tetejét a puha vaj (50g) másik felével. Összekeverjük a fahéjat és a barna cukrot, majd ezzel jó alaposan megszórjuk a tészta egész felületét.
- Feltekerjük a tésztát úgy, hogy egy nem túl vaskos, hosszúkás hengert formázzunk. Damillal vagy cérnával 10–12 egyforma tekercset vágunk, és egy enyhén kivajazott-kilisztezett, négyzet vagy téglalap alakú sütőtepsibe helyezzük őket.
- Kelesztéshez lefedjük műanyag fóliával vagy tiszta konyharuhával, és meleg környezetben hagyjuk kelni 60-80 percig, vagy amíg duplájára nő.
- Miután a tekercsek mérete megkétszereződött, előmelegített a sütőben 180-190 °C-on, 30-40 percig sütjük, amíg enyhén megpirul a tetejük. Ha túl gyorsan barnul, lazán lefedjük alufóliával, így folytatva a sütést.
- Miután elkészült, kivesszük a a sütőből, és egy rácsra tesszük hűlni, miközben elkészítjük a cukormázat.
Krémsajtmáz
- Egy közepes tálban habverővel vagy robotgéppel simára és krémesre keverjük a szobahőmérsékletű krémsajtot. Ezt követően hozzákeverjük a puha vajat, majd végül a porcukrot és a vaníliát is.
- A kész mázat (ami nem túl folyós, de nem is szilárd, inkább "lassan terülő") fém spatulával vagy tortalapáttal jó gazdagon rákenjük a meleg tekercsekre, és azonnal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 72
- Össznézettség: 3052
- Feltöltés dátuma: 2023. március 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Ezek az egyszerűen elkészíthető fahéjas tekercsek tökéletesek azoknak, akik tartanak az élesztőtől, mivel a recept csak egyszeri kelesztést igényel, a szárított élesztőt pedig felfuttatnunk sem kell. Igazán nagyszerű recept a hétköznapokra, de az ünnepekre vagy egy különleges alkalom apropóján is jó fog szerepelni. A könnyed sajtkrémes cukormáz mindenkit elcsábít a langyos és ragacsos fahéjas tekercsek tetején. Érdemes kipróbálni kávés vagy karamellás változatban is! Sokáig friss marad, jól tárolható, és (sajnos) a nap bármely szakában majszolható.