r
Nosalty Logó

Fahéjas citromtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas citromtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 718 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5733 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    144 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 718 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    361.9 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6598.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1998 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    2602 mg
  • Nátrium
    1631 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    565.6 g
  • Cukor
    387 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1152.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    921 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2362 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1303 micro
Összesen 5733 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztával kezdjük. A tojássárgákat, a cukrokat, az olajat és a vizet habosra keverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sütőport és a fahéjat, végül óvatosan elkeverjük a tojásfehérjék felvert habjával.
  2. 170 fokon tűpróbáig sütjük. (Én egy 25 cm-es tortaformában készítettem el.)
  3. Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. A citrom(ok) héját lereszeljük. Egy tálba öntjük a tejfölt, és hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom(ok) reszelt héját és leszűrt levét.
  4. A zselatint kevés vízben beáztatjuk, felmelegítjük, majd ha langyosra visszahűlt, belekeverjük a krémbe.
  5. Végül a jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, és szintén hozzákeverjük.
  6. A kihűlt piskótát 3-4 lapra vágjuk (attól függ, mennyire lett magas a piskótánk), a rétegek közé jó vastagon krémet kenünk, majd a maradék krémmel befedjük a tortánkat. Hűtőbe tesszük, és egy éjszakát pihentetjük, hogy jól összeálljon.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9465
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrég citrom és fahéj illatú masszázsolajat kaptam ajándékba. Magam is meglepődtem, hogy mennyire nagyszerű együtt a két illat. Megmozgatta a fantáziámat, vajon az ízek terén is ilyen nagy-e a harmónia, ezért kreáltam egy fahéjas piskótát, és összekombináltam egy citromtorta krémjének receptjével. 

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...