r
Nosalty Logó

Extrán vaníliás felhő szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vénusz
Extrán vaníliás felhő szelet
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliakrémhez

A habhoz

562
Kalória
8.4g
Fehérje
55.2g
Szénhidrátok
33.7g
Zsír
42.6g
Víz
130.5g
Koleszterin
746.7mg
Rost
28.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A vaníliakrémhez

A habhoz

Összesen 562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A vaníliakrémhez

A habhoz

Összesen 6730 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A vaníliakrémhez

A habhoz

Összesen 257 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.4 g

Zsír

  • Összesen
    404.4 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3929 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1675 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1080 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    662.2 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    511.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3826 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    325 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3667 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1878 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1197 micro
Összesen 6730 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta összes hozzávalóját egy tálba tesszük, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
  2. Ha kész, két egyenlő részre osztjuk, és mindkét részt egyenlő méretűre nyújtjuk, 20X35 centisre. Egy tepsi hátára sütőpapírt teszünk, és 3-4 perc alatt, 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  3. Ha kész, az egyiket 12 egyenlő négyzetre vágjuk.

A vaníliakrémhez

  1. A porcukrot keverjük habosra a puha margarinnal.
  2. A pudingport egy fazékba tesszük, öntünk hozzá egy kis tejet, és alaposan kikeverjük.
  3. Hozzáadjuk a tojássárgákat, azzal is elkeverjük.
  4. Mehet mellé a liszt és a maradék tej, majd folyamatosan keverve főzzük sűrűre.
  5. Ha kész, várjuk meg, míg langyosra hűl, majd keverjük össze a porcukros margarinnal.
  6. Kenjük a sütemény aljára.

A habhoz

  1. A habtejszínt verjük fel. Ha már kemény, adjuk hozzá a porcukrot és a zselatinfixet.
  2. Simítsuk a vaníliakrém tetejére, majd fedjük be a felvágott tetővel.
  3. Tegyük hűtőbe legalább egy éjszakára. Tálalás előtt porcukrozzuk meg a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Klasszikus cukrászdai íz, a ballagások és a családi bulik nagy kedvence!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!