r
Nosalty Logó

Extra csokis torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Bettina11
Extra csokis torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Extra csokis párizsi krém

Főzött csokikrém

Összeállítás

796
Kalória
10g
Fehérje
97.2g
Szénhidrátok
43.6g
Zsír
32.7g
Víz
60.8g
Koleszterin
6g
Rost
63.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kakaós piskóta

Extra csokis párizsi krém

Főzött csokikrém

Összeállítás

Összesen 796 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kakaós piskóta

Extra csokis párizsi krém

Főzött csokikrém

Összeállítás

Összesen 9516 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kakaós piskóta

Extra csokis párizsi krém

Főzött csokikrém

Összeállítás

Összesen 341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 796 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.4 g

Zsír

  • Összesen
    522.9 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    220 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8277.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1955 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1040 mg
  • Foszfor
    3364 mg
  • Nátrium
    1626 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1166.6 g
  • Cukor
    762 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

Víz

  • Összesen
    392.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3998 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    436 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3766 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2776 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1135 micro
Összesen 9516 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 341 kcal

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. A tojásokat válasszuk szét. A 4db tojásfehérjét 50g cukorral verjük kemény habbá.
  2. Egy másik tálba tegyük a 4db tojássárgáját 2,5dl tejjel, 0,5dl olajjal és a maradék kristálycukorral (200g).
  3. Egy újabb tálba rakjuk bele az összes száraz hozzávalót. (310g finomliszt, 40g kakaópor, 1 csomag sütőpor)
  4. A tojássárgájás tálban keverjük el a hozzávalókat egy kézi habverő segítségével, majd kb. 2-3 adagban szitáljuk hozzá a száraz hozzávalókat és keverjük el. (sűrű masszát kell kapnunk 😊)
  5. A kapott sűrű masszához adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét 2 részletben és óvatosan forgassuk össze.
  6. Kb. 32 centiméteres kör alakú tortaformába öntjük. Kis lángon kb 1 óra, vagy alul-fölül sütés 150° C kb. 1 óra. (Tűpróbával ellenőrizzük)

Extra csokis párizsi krém

  1. (1 nappal a torta összeállítása előtt érdemes elkészíteni, vagy, ha ez nem lehetséges a krém elkészülése után, 10-20 percre mélyhűtőbe kell rakni)
  2. 1 tábla(90g) csokoládét felkockázva, 200g vajat feldarabolva, 70g kakaóporral rakjunk egy tálba.
  3. Egy lábasban 1dl vizet forraljunk fel 200g cukorral, majd öntsük a tálban lévő hozzávalókhoz.( hagyjuk állni) Kézi habverővel keverjük el és hagyjuk pihenni a masszát.

Főzött csokikrém

  1. 3 dl tejet 5 evőkanál liszttel csomómentesre keverjük és felfőzzük. (puding állagot kell kapjunk)
  2. Ha kihűlt, akkor összekeverjük a (250g) margarinnal habosra kevert (200g) porcukorral.
  3. A kapott masszához hozzáadunk 3-4 evőkanál mascarponét, 3-4 evőkanállal az extra csokis párizsi krémből és 20 g kakaóport, majd kézi mixerrel összekeverjük.
  4. (Ez egy nagyobb mennyiségű krém, ez lesz a burkoló krém is, ezért érdemes összeállítás előtt pár órát hűtőszekrényben pihentetni.)

Összeállítás

  1. A csokis piskótát 3 lapba vágjuk.
  2. Az első lapra kerül az extra csokis krém, majd a 2. lapra a főzött csokikrém kb. 2/3 része.
  3. Ráborítjuk az utolsó lapot, amit beburkolunk a maradék főzött csokikrémmel.
  4. Ízlés szerint díszíthetjük csokiforgáccsal, csokicsurgatással, kakaóporral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!