Expressz croissant Évi néni konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
Az expressz croissonthoz
-
88g finomliszt319 kcal
-
13g tej7 kcal
-
38g joghurt23 kcal
-
13g méz38 kcal
-
1g só0 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
18 kcal
Belsejébe
Összesen
704
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
Az expressz croissonthoz
-
700g finomliszt2548 kcal
-
100g tej56 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
100g méz304 kcal
-
7g só0 kcal
-
40g élesztő42 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Belsejébe
Összesen
5627
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
Az expressz croissonthoz
-
39.4g finomliszt143 kcal
-
5.6g tej3 kcal
-
16.9g joghurt10 kcal
-
5.6g méz17 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
2.2g élesztő2 kcal
-
9.3g tojás12 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
Belsejébe
Összesen
316
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 35 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 946.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 462 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 73.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
704
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133.5 g
Zsír
-
Összesen 280.2 g
-
Telített zsírsav 158 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7573.3 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 310 mg
-
Kálcium 1389 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 254 mg
-
Foszfor 1887 mg
-
Nátrium 3699 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 643.6 g
-
Cukor 103 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 588.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2338 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 146 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 613 micro
-
Kolin: 622 mg
-
Retinol - A vitamin: 2304 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 439 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 856 micro
Összesen
5627
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 425.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
316
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Az expressz croissonthoz
- A langyos tejjel elkeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és megkelesztjük, majd a többi hozzávalóval (kivéve vaj, sajt) tésztát gyúrunk, és egy jó óráig kelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 8 részre osztjuk, cipókat formálunk belőlük.
- Minden cipót kerek lappá nyújtunk. Minden kinyújtott lapra a hideg vaj 1/7-ét ráreszeljük, majd követi a következő lap és vaj, és így tovább. A nyolcadik lapra nem kell vaj, mert ez zárja le a tésztát. Az így kapott vajjal töltött tésztát kinyújtjuk egy nagy körré (kb. fél méter átmérőjűvé).
- A tésztát 16 cikkre vágjuk. A cikk alsó, széles végén egy 3-4 cm-es vágást ejtünk középen, a tésztát kissé széthúzva (ez adja a kifli hosszát) a cikket feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól jó távol, mert megnőnek. Folpackkal letakarva éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Reggel a tésztát kivesszük, megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és hideg sütőbe toljuk, majd azt beállítjuk 160 C-ra, hőlégkeverésre és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 39x33x2
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 298
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 25345
- Feltöltés dátuma: 2012. július 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Ezt a receptet Limaránál találtam, és pont megfelelt a céljaimnak. Korán reggel indultunk Szegedre, mert a fiamnak gombfoci versenye volt, és valami gyorsan elkészíthető ételre volt szükségem, amit elkészítehetek, ott hagyhatok a gyereknek (és meg is eszi), míg mi a város nevezetességeit látogatjuk végig. Ez az volt. Pompás dolog, hogy este összerakom, reggel pedig amíg készülök, kisül a finom croissant. Nagy találmány, annyit mondhatok. Igaz, némileg változtattam a tésztáján a magam ízlése szerint, és talán legközelebb kicsit kevesebb vajat teszek a belsejébe, de szuper recept. Hálás köszönet érte a szerzőnek.