r
Nosalty Logó

Eszterházy torta Zsizsutól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eszterházy torta Zsizsutól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 42% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 1874 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 42% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 14986 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 42% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 351 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    148.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1644.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.1 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1874 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    338.8 g

Zsír

  • Összesen
    1191.4 g
  • Telített zsírsav
    287 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    688 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13153 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    2907 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    2438 mg
  • Foszfor
    5662 mg
  • Nátrium
    1760 mg
  • Réz
    24 mg
  • Mangán
    51 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    881 g
  • Cukor
    521 mg
  • Élelmi rost
    103 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1545 micro
  • Kolin:
    1100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 14986 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta alapanyagaiból ötszörös mennyiség kell, mert 5 db tortalapot kell sütni. Először sütőpapírból kivágunk 5 db 26 cm-es köröket.
  2. A tojásokat különválasztjuk a sárgájától, de úgy, hogy a fehérjéket kettesével külön- külön bögrébe tesszük. Három tojássárgáját félreteszünk a krémhez, a többit betesszük a fagyasztóba későbbi felhasználásra.
  3. A lisztet és a cukrot nem kell külön adagolni, egyben is ki lehet mérni. Így kimérünk 20 csapott ek cukrot, 5 csapott ek finomlisztet. A darált diót is külön, ötösével kimérjük, vagyis 5x10 csapott evőkanál diót külön-külön tányérokra rakunk. (A dió mennyisége egyébként a tésztához kb. 40 dkg.)
  4. Az első adag tojásfehérjét a két ek cukorral kemény habbá verjük. Rászitáljuk az egy kanál lisztet, majd összekeverjük vele. Jöhet az első adag (10 kanál) darált dió. Ezzel is összedolgozzuk.
  5. Egy tortaforma kivehető, kerek alját használjuk arra, hogy azon süssük meg a tortát. Egyébként ez volt a minta is, amit körülrajzoltam a sütőpapíron. (De lehet tepsiben is sütni.) A kivágott formára rátesszük a tésztát, és elsimítjuk, majd betesszük a sütőbe, és 200 °C -on sütjük, alul-felül sütő légkeverős programon, aranybarnára 10-15 percig. Miközben sül, elkészítjük a következő adagot, és egymás után a fent leírt módon megsütjük a lapokat.
  6. Amikor kisült mind az öt tészta lap, félretesszük, és hagyjuk kihűlni úgy, hogy nem vesszük le róla a sütőpapírokat. (Azt csak akkor vesszük le, amikor rakjuk össze a tortát.)

Krémhez

  1. A pudingport összekeverjük a cukorral, a csipet sóval és a vaníliás cukorral. Majd egy kis tejjel csomómentesre keverjük. A tojássárgákat is kicsi tejjel elkeverjük, majd a pudinghoz adjuk. Ezt a masszát apránként felengedjük a maradék tejjel, majd feltesszük főni, közepes lángon. Nem főzzük meg teljesen a pudingot, csak hagyjuk, hogy besűrűsödjön, majd levesszük a lángról, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Felverjük a tejszínhabot, és apránként a kihűlt pudinghoz adagoljuk.
  3. A krémet rétegezve felkenjük a tortára, ügyelve arra, hogy maradjon a torta tetejére, szélére, és a díszítésre is egy kevés.
  4. Amikor készen van, betesszük a hűtőbe, hogy összeálljon, minimum 2 órára, de legjobb, ha 24 órát áll.

Díszítéshez

  1. A durvára darált diót a torta szélére szórjuk.
  2. Felolvasztjuk a fehér- és étcsokoládét. (Ha lehet, egyszerre.)
  3. Közben a torta tetején, szélén, mintát készítünk a félretett krémből.
  4. A felolvasztott fehér csokoládét ráöntjük a torta tetejére, és egyenletesen eligazgatjuk rajta. Majd az étcsokoládét beletöltjük egy kilyukasztott zacskóba, és kb. 1 cm távolságban vékony csíkokat húzunk a torta tetején. Egy fogvájóval keresztbe csíkokat húzunk oda-vissza mozgatva, ezt is kb. 1 cm-es távolságban.
  5. A kész tortát kb. még fél órára betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a csokoládé a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26 cm
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 49436
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom egyik alkalommal a fagyi pultnál Eszterházy fagyit kért, mondván, hogy ő még ilyet nem evett. Mondtam neki, hogy ez eredetileg egy torta. Mondta, hogy olyat se evett, pedig nagyon szereti a diós süteményeket. El is határoztam, hogy megsütöm neki a közelgő születésnapjára. Csakhogy még sohase sütöttem ilyen tortát, ezért rákerestem a receptre az interneten. Sokféle változatot kaptam, de csak egy tetszett igazán. Aztán rájöttem a sütés közben, hogy ez se az igazi, így változtattam rajta egy kicsit. És az eredmény nagyszerű lett, mert nagyon ízlett neki és mindenkinek, aki evett belőle.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...