Eszterházy-torta ahogy lelekorzo készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tóth Bernadett
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
25g mandula148 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
5g vaj36 kcal
A krémhez
-
5g finomliszt18 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
19g tej11 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
A tetejére (Eszterházy-torta változat)
-
13g fehér csokoládé67 kcal
-
6g étcsokoládé34 kcal
A tetejére (Cartman-torta változat)
-
5g tojásfehérje3 kcal
-
6g porcukor24 kcal
Összesen
612
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
200g mandula1180 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
40g vaj287 kcal
A krémhez
-
40g finomliszt146 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
150g tej84 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
A tetejére (Eszterházy-torta változat)
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
A tetejére (Cartman-torta változat)
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
50g porcukor194 kcal
Összesen
4893
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
20.1g tojásfehérje10 kcal
-
11.3g cukor44 kcal
-
12.6g mandula74 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
A krémhez
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
2.5g tojássárgája8 kcal
-
9.4g tej5 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
18.9g habtejszín55 kcal
A tetejére (Eszterházy-torta változat)
-
6.3g fehér csokoládé34 kcal
-
3.1g étcsokoládé17 kcal
A tetejére (Cartman-torta változat)
-
2.5g tojásfehérje1 kcal
-
3.1g porcukor12 kcal
Összesen
306
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 36.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 590.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.6 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 69.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
612
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.3 g
Zsír
-
Összesen 293 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 122 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 878 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4721.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 1178 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 702 mg
-
Foszfor 1730 mg
-
Nátrium 943 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 477.1 g
-
Cukor 380 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 553.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1273 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 156 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 532 mg
-
Retinol - A vitamin: 1248 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 299 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 470 micro
Összesen
4893
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
306
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojásfehérje
-
18 dkg cukor
-
4 dkg finomliszt
-
4 dkg vaj
A krémhez
-
4 dkg finomliszt
-
2 db tojássárgája
-
1.5 dl tej
-
4 dkg cukor
-
3 dl habtejszín
A tetejére (Eszterházy-torta változat)
-
10 dkg fehér csokoládé
-
5 dkg étcsokoládé
A tetejére (Cartman-torta változat)
-
1 db tojásfehérje
-
5 dkg porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a cukrot is beledolgozzuk.
- A mandulát a liszttel összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk.
- A masszából 5, egyenként 23 cm átmérőjű kerek lapot sütünk.
- Előmelegített sütőben közepes lánggal (180 fok) 18 percig sütjük.
- A sütőből kivéve, amikor a tészta még forró, késsel elmozdítjuk a lapokat, nehogy leragadjanak.
- A krémhez a lisztet a tojássárgával meg egy kevés tejjel simára keverjük.
- A többi tejet a cukorral fölforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, míg krémszerűen besűrűsödik.
- Miután kihűlt, apránként hozzáadjuk a kemény tejszínhabot.
- A lapokat a krémmel megkenve egymásra rakjuk.
- Fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
- Az olvasztott fehér csokoládéval bevonjuk a tetejét, majd vízszintesen berácsozzuk a szintén olvasztott étcsokoládéval. A rácsokra merőlegesen egy fogvájóval váltakozó irányban újra megcsíkozzuk.
- A torta oldalához durvára vágott, pirított mandulát tapasztunk, végül rövid időre visszatesszük a hűtőbe.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 100 perc
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1264
- Feltöltés dátuma: 2013. június 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Tóth Bernadett
48 recept
Öcsémet leptem meg ezzel a tortával a születésnapjára. Két receptből hoztam össze, nagy sikert aratott.