r
Nosalty Logó

Eszterházy-torta ahogy lelekorzo készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tóth Bernadett
Eszterházy-torta ahogy lelekorzo készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére (Eszterházy-torta változat)

A tetejére (Cartman-torta változat)

Összesen 612 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére (Eszterházy-torta változat)

A tetejére (Cartman-torta változat)

Összesen 4893 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére (Eszterházy-torta változat)

A tetejére (Cartman-torta változat)

Összesen 306 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 612 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    293 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4721.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    702 mg
  • Foszfor
    1730 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.1 g
  • Cukor
    380 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1273 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1248 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 4893 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére (Eszterházy-torta változat)

A tetejére (Cartman-torta változat)

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a cukrot is beledolgozzuk.
  2. A mandulát a liszttel összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk.
  3. A masszából 5, egyenként 23 cm átmérőjű kerek lapot sütünk.
  4. Előmelegített sütőben közepes lánggal (180 fok) 18 percig sütjük.
  5. A sütőből kivéve, amikor a tészta még forró, késsel elmozdítjuk a lapokat, nehogy leragadjanak.
  6. A krémhez a lisztet a tojássárgával meg egy kevés tejjel simára keverjük.
  7. A többi tejet a cukorral fölforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, míg krémszerűen besűrűsödik.
  8. Miután kihűlt, apránként hozzáadjuk a kemény tejszínhabot.
  9. A lapokat a krémmel megkenve egymásra rakjuk.
  10. Fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  11. Az olvasztott fehér csokoládéval bevonjuk a tetejét, majd vízszintesen berácsozzuk a szintén olvasztott étcsokoládéval. A rácsokra merőlegesen egy fogvájóval váltakozó irányban újra megcsíkozzuk.
  12. A torta oldalához durvára vágott, pirított mandulát tapasztunk, végül rövid időre visszatesszük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1264
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eszterházy-torta ahogy lelekorzo készíti
Tóth Bernadett 48 recept

Öcsémet leptem meg ezzel a tortával a születésnapjára. Két receptből hoztam össze, nagy sikert aratott.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére (Eszterházy-torta változat)

A tetejére (Cartman-torta változat)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...