r
Nosalty Logó

Eszterházy torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS45 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Maki
Eszterházy torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

  • 0.5 marék dió (felezett diók, vagy darált dió ízlés szerint)
714
Kalória
16.6g
Fehérje
49.1g
Szénhidrátok
52.3g
Zsír
73.4g
Víz
379.3g
Koleszterin
2.7g
Rost
38g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 714 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4284 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 714 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.6 g

Zsír

  • Összesen
    313.6 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    2276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3627.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    1581 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.6 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    440.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1714 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    392 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    1598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1674 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1997 micro
Összesen 4284 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 317 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először is vegyünk elő egy közepes méretű kapcsos tortaformát és vajazzuk, majd lisztezzük ki. A sütőt állítsuk be 170°C-ra.
  2. Tészta készítése:
  3. A tojássárgákat a porcukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a kávét és a kakaót.
  4. A fehérjékből verjünk kemény habot, majd óvatosan keverjük össze az előbb elkészült masszával úgy, hogy ne nagyon törjük a habot, de mégis homogén masszát kapjunk.
  5. Miután ez megvan, kezdjük el apránként belekeverni a diót, de ezt nagyon óvatosan tegyük, mert különben tönkremehet az egész eddigi művünk.
  6. Ha kész, öntsük az előkészített formába, tegyük az előmelegített sütőbe és tűpróbáig süssük (pont úgy, mint a piskótát).
  7. Krém készítése:
  8. A tejet, kávét és a lisztet keverjük össze és főzzük olyan sűrűre, hogy már keverni is alig lehessen, majd hűtsük ki.
  9. A vajat, porcukrot, vaníliás cukrot és a tojássárgákat kerjük nagyon habosra, majd keverjük bele az előzőleg kapott masszába, amennyire lehet, csomómentesen.
  10. Befejezés:
  11. Már nincs is más dolgunk, mint a megsült tésztát kivenni a formából, kihűteni, felvágni és a krémmel megtölteni. Kívülre és belülre is ez kerül.
  12. Pár szem dióval díszíthetjük a tetejét, vagy az oldalát darált dióval, és már kész is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Egyszer a munkahelyemen valahogy szóbakerült a sütögetés és az egyik munkatársam előhozakodott ezzel a recepttel, ami állítólag az eredeti Eszterházy torta receptje és az ő nagy-, vagy dédmamája találta ki. Hát, meg kell mondjam, kicsit sem csalódtam, sőt! Óriási volt a sikere, pedig nem vagyunk otthon nagy dió evők. Én pedig ahányszor csak készítem, ledöbbenek azon, hogy hogyan létezhet ennyire finom krém a világon, ha belenyalsz, szinte elalélsz a gyönyörűségtől!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!