r
Nosalty Logó

Eszterházy szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eszterházy szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krém

A cukormázhoz

Összesen 978 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krém

A cukormázhoz

Összesen 9766 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krém

A cukormázhoz

Összesen 270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1047.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.9 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 978 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.6 g

Zsír

  • Összesen
    599.9 g
  • Telített zsírsav
    245 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    156 g
  • Koleszterin
    3811 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10477.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    2257 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    594 mg
  • Foszfor
    4199 mg
  • Nátrium
    3111 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    959.2 g
  • Cukor
    585 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1742.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3954 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    825 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    2404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3902 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3674 micro
Összesen 9766 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krém

A cukormázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 15 tojás fehérjét kemény habbá verünk 25 dkg cukorral.
  2. Belekeverjük a tojások sárgáját, a fél dl olajat, a diót, a kekszet, a sütőport és a lisztet. Ebből 6-7 db vékony lapot sütünk, megvajazott tepsi hátuljára kenve a masszát. (Hamar megsül, és késsel kell levágni a tepsiről.)
  3. 5 dl vízben megfőzzük a 3 csomag pudingot, kihűtjük.
  4. A tejszínhabot felverjük, és a pudinggal összekeverjük.
  5. Betöltjük a lapokat a krémmel.
  6. A cukormázat elkészítjük, egy teáskanálnyit megkakaózunk, és beletöltjük egy vékony csövű nyomózsákba. A fehér mázat rákenjük a tésztára, a kakaósból csíkokat húzunk rá. Késsel ellentétes irányba húzunk vonalakat (ettől lesz szép a teteje).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 270
  • Tegnapi nézettség: 38
  • 7 napos nézettség: 114
  • Össznézettség: 82052
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám lakodalmakra szokott sütni - így jól megy neki a sütés. Ez egy eléggé nehéz süti, neki is könyörögni szoktam, hogy megsüsse. De nagyon megéri a "kínlódás", mert nagyon finom :). A süti csúnyán néz ki, amikor sülnek a lapok, de a végeredményért megéri!

Hozzávalók

A tésztához

A krém

A cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...