r
Nosalty Logó

Erdélyi babpüré lecsósan

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Erdélyi babpüré lecsósan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A babpüréhez

A lecsós szafthoz

Összesen 830 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A babpüréhez

A lecsós szafthoz

Összesen 4987 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A babpüréhez

A lecsós szafthoz

Összesen 135 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1885.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    343 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 830 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238.4 g

Zsír

  • Összesen
    179.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11313.7 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    2549 mg
  • Vas
    106 mg
  • Magnézium
    1968 mg
  • Foszfor
    3135 mg
  • Nátrium
    3359 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    638.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    160 mg

VÍZ

  • Összesen
    2539.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3959 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 4987 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    56 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

A babpüréhez

A lecsós szafthoz

Elkészítés

A babpüréhez

  1. Előző este beáztatjuk a babot.
  2. Másnap reggel leöntjük az áztató vizet róla, és tiszta vízbe a hagymával, sóval felteszük főni.
  3. Mikor megfőtt, leszűrjük, a hagymát kivesszük belőle, és a babot összetörjük krumplitörővel.
  4. Ha sűrű, higíthatjuk a leszűrt levével.
  5. Elkészítjük a szaftot: a hagymát, paprikát ,paradicsomot megdinszteljük az olajban.
  6. Mikor kész, rádobjuk az őrölt pirospaprikát.
  7. Kiszedjük a tányérba a babot, és meglocsoljuk ezzel a lecsós szaftal.
  • Elkészítettem: 42 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2218
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 19.

Receptkategóriák

Ez egy rrdélyi étel. Mikor kenyeret sütöttek a háziasszonyok a kemencébe, aznap mindig tört bab volt, finom meleg kenyérrel és a pincéből felhozott savanyú káposztával. Pirospaprikát lehet bele tenni kevesebbet is. A leszűrt levet célszerű eltenni, mert másnapra nagyon megkeményedik, és ezzel lehet higítani.

Hozzávalók

A babpüréhez

A lecsós szafthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...