Erdélyi babpüré lecsósan
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
A babpüréhez
-
167g fehérbab555 kcal
-
333g víz0 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
1g só0 kcal
A lecsós szafthoz
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
17g zöldpaprika3 kcal
-
13g paradicsom2 kcal
-
0 kcal
Összesen
830
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
A babpüréhez
-
1000g fehérbab3330 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
8g só0 kcal
A lecsós szafthoz
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
0 kcal
Összesen
4987
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
A babpüréhez
-
27g fehérbab90 kcal
-
54.1g víz0 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g só0 kcal
A lecsós szafthoz
-
4.6g napraforgó olaj41 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
2.7g zöldpaprika0 kcal
-
2.2g paradicsom0 kcal
-
0 kcal
Összesen
135
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.7 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1885.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 425 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 328 mg
-
Foszfor 523 mg
-
Nátrium 560 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 423.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 660 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 343 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
830
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 238.4 g
Zsír
-
Összesen 179.1 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11313.7 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 2549 mg
-
Vas 106 mg
-
Magnézium 1968 mg
-
Foszfor 3135 mg
-
Nátrium 3359 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 638.5 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 160 mg
VÍZ
-
Összesen 2539.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3959 micro
-
Kolin: 691 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 98 micro
-
β-karotin 533 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 390 micro
Összesen
4987
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 68.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 56 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
A babpüréhez
-
1 kg fehérbab
-
2 l víz
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 kk só
A lecsós szafthoz
-
2 dl napraforgó olaj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 db zöldpaprika
-
1 kis db paradicsom
-
1 kk fűszerpaprika
Elkészítés
A babpüréhez
- Előző este beáztatjuk a babot.
- Másnap reggel leöntjük az áztató vizet róla, és tiszta vízbe a hagymával, sóval felteszük főni.
- Mikor megfőtt, leszűrjük, a hagymát kivesszük belőle, és a babot összetörjük krumplitörővel.
- Ha sűrű, higíthatjuk a leszűrt levével.
- Elkészítjük a szaftot: a hagymát, paprikát ,paradicsomot megdinszteljük az olajban.
- Mikor kész, rádobjuk az őrölt pirospaprikát.
- Kiszedjük a tányérba a babot, és meglocsoljuk ezzel a lecsós szaftal.
- Elkészítettem: 42 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2218
- Feltöltés dátuma: 2012. március 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez egy rrdélyi étel. Mikor kenyeret sütöttek a háziasszonyok a kemencébe, aznap mindig tört bab volt, finom meleg kenyérrel és a pincéből felhozott savanyú káposztával. Pirospaprikát lehet bele tenni kevesebbet is. A leszűrt levet célszerű eltenni, mert másnapra nagyon megkeményedik, és ezzel lehet higítani.