r
Nosalty Logó

Erdei gyümölcsös pite - tej- és tojásmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Receptműves
Erdei gyümölcsös pite - tej- és tojásmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 695 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2780 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 249 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 695 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    132.1 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1905.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.8 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 2780 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta száraz hozzávalóit összemorzsoljuk (aprító géppel egyszerűbb) a kókuszzsírral, majd a vizet apránként adagolva (nem biztos, hogy felveszi az 1 dl-t, ez lisztfüggő) összeállítjuk a tésztát, melyet fóliával letakarva (ne száradjon ki a tészta), hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
  2. Tegyük a gyümölcsöket egy lábosba, adjuk hozzá a lime levét, a cukrot és a fűszereket, majd kis lángon melegítsük, amíg levet ereszt.
  3. Keverjük össze a 1/2 pudingport a zabitallal, és adjuk a gyümölcshöz, majd alaposan keverjük össze, és nem is kell tovább főzni.
  4. Gyújtsuk be a sütőt, és kókuszzsírral kenjük ki a piteformát vagy egy hőálló tálat.
  5. Vegyük elő a hűtőből a tésztát, vegyünk le egy nagyobb diónyi darabot (ezt tegyük vissza a hűtőbe, majd a sütemény tetejére reszeljük), és a maradék tésztát nyújtsuk 3-5 mm vastag kör alakra.
  6. A kinyújtott tésztát óvatosan tekerjük a nyújtófára, és emeljük át, majd görgessük le a tálba, a peremét egyenletes magasságra igazítsuk, majd süssük elő 8-10 percig (ne tovább, mert kiszárad, illetve tehetünk a közepébe száraz babot. Ha anélkül sütjük, és kissé megemelkedik az alja, akkor sütés közben picit szúrjuk meg, és nyomjuk le hőálló kesztyűvel, mert forró! így kiszorul alóla a levegő).
  7. Ha elősült a tészta, terítsük el egyenletesen a gyümölcsös keveréket, és reszeljük (tökreszelőn), vagy morzsoljuk a tetejére a maradék tésztát.
  8. Tegyük a süteményt vissza a sütőbe, és süssük készre 20-25 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24 cm átmérőjű forma
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 232
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 25543
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 05.

Ajánló

A kókuszsírt érdemes ehhez a tésztához hűtőben tartani, ha szobahőmérsékletű (folyékony), akkor is elkészíthető a tészta, de kissé morzsás, és kicsit több türelmet igényel a nyújtás (törékenyebb). A zabital helyettesíthető vízzel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Épp kapóra jött az új szerzeményem, a kókuszzsír, gyorsan ki kellett próbálnom :-).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...