r
Nosalty Logó

Epres-vaníliakrémes brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Epres-vaníliakrémes brownie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A brownie-hoz

A vaníliakrémhez

A díszítéshez

Összesen 827 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A brownie-hoz

A vaníliakrémhez

A díszítéshez

Összesen 4948 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A brownie-hoz

A vaníliakrémhez

A díszítéshez

Összesen 278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 827 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    245.7 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1807 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4213.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1131 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    515 mg
  • Foszfor
    1648 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    1143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1737 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1727 micro
Összesen 4948 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A brownie-hoz

A vaníliakrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A brownie-hoz

  1. A csokit és a vajat gőz fölött összeolvasztjuk.
  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, és alaposan összedolgozzuk a csokis masszával.
  3. Egy kisebb tepsit kivajazunk, beleteszünk egy sütőpapírt, belesimítjuk a masszát, és 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje picit berepedezik, de középen még kicsit lágy.
  4. Kivesszük a sütőből, és langyosra hűtjük.

A vaníliakrémhez

  1. A cukrot és a keményítőt kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tej felét. Ha csomómentes, hozzákeverjük a tojássárgákat.
  2. Hozzáadjuk a maradék tejet, belekeverjük a vanília magját, és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
  3. Levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat, és a kihűlt brownie-ra simítjuk, megvárjuk, míg kihűl, és legalább 5 órára hűtőbe tesszük.

A díszítéshez

  1. Az epreket megmossuk, levágjuk a zöldjét, bevágjuk az epreket, és legyezőszerűen a kihűlt vaníliakrémre helyezzük őket.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x15
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5807
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 04.

Ajánló

Az epreket vagy bármilyen más gyümölcsöt érdemes tálalás előtt rátenni a sütire, hogy frissek maradjanak, és ne hagyjanak nyomot a vaníliakrémen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kezdő konyhatündéreknek is szívesen ajánljuk - egyszerű, gyors és nagyon-nagyon finom!

Hozzávalók

A brownie-hoz

A vaníliakrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...