Epres-vaníliakrémes brownie
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
A brownie-hoz
-
27g vaj191 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
17 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A vaníliakrémhez
-
83g tej47 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
19 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
3g vaj24 kcal
A díszítéshez
-
25g eper8 kcal
Összesen
827
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
A brownie-hoz
-
160g vaj1147 kcal
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
103 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A vaníliakrémhez
-
500g tej280 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
114 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
20g vaj143 kcal
A díszítéshez
-
150g eper45 kcal
Összesen
4948
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
A brownie-hoz
-
9g vaj64 kcal
-
8.4g étcsokoládé46 kcal
-
16.8g cukor65 kcal
-
6.7g finomliszt25 kcal
-
2.5g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
9.3g tojás12 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A vaníliakrémhez
-
28.1g tej16 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
1.7g étkezési keményítő6 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
4.5g tojássárgája14 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
A díszítéshez
-
8.4g eper3 kcal
Összesen
278
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 41 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 301 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 702.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.3 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 295 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 289 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
827
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 77 g
Zsír
-
Összesen 245.7 g
-
Telített zsírsav 140 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1807 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4213.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 1131 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 515 mg
-
Foszfor 1648 mg
-
Nátrium 728 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 632 g
-
Cukor 460 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 329.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1773 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 293 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 270 micro
-
Kolin: 1143 mg
-
Retinol - A vitamin: 1737 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 404 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1727 micro
Összesen
4948
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
278
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A brownie-hoz
-
16 dkg vaj
-
15 dkg étcsokoládé
-
30 dkg cukor
-
12 dkg finomliszt
-
45 g cukrozatlan kakaópor
-
3 db tojás
-
1 tk sütőpor
A vaníliakrémhez
-
5 dl tej
-
6 dkg cukor
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
0.5 db vanília
-
4 db tojássárgája
-
2 dkg vaj
A díszítéshez
-
15 dkg eper
Elkészítés
A brownie-hoz
- A csokit és a vajat gőz fölött összeolvasztjuk.
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, és alaposan összedolgozzuk a csokis masszával.
- Egy kisebb tepsit kivajazunk, beleteszünk egy sütőpapírt, belesimítjuk a masszát, és 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje picit berepedezik, de középen még kicsit lágy.
- Kivesszük a sütőből, és langyosra hűtjük.
A vaníliakrémhez
- A cukrot és a keményítőt kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tej felét. Ha csomómentes, hozzákeverjük a tojássárgákat.
- Hozzáadjuk a maradék tejet, belekeverjük a vanília magját, és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
- Levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat, és a kihűlt brownie-ra simítjuk, megvárjuk, míg kihűl, és legalább 5 órára hűtőbe tesszük.
A díszítéshez
- Az epreket megmossuk, levágjuk a zöldjét, bevágjuk az epreket, és legyezőszerűen a kihűlt vaníliakrémre helyezzük őket.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x15
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 192
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5807
- Feltöltés dátuma: 2019. június 04.
Ajánló
Az epreket vagy bármilyen más gyümölcsöt érdemes tálalás előtt rátenni a sütire, hogy frissek maradjanak, és ne hagyjanak nyomot a vaníliakrémen.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Dacota
536 recept
Kezdő konyhatündéreknek is szívesen ajánljuk - egyszerű, gyors és nagyon-nagyon finom!