Epres-vaníliakrémes alagút
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
a séf macskája
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
Kekszes rész:
-
50g kekszmorzsa210 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
6 kcal
-
0 kcal
-
4g rum9 kcal
-
8g feketekávé1 kcal
-
27g háztartási keksz112 kcal
Krémes rész:
-
42g mascarpone168 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
6 kcal
-
29 kcal
-
83g tej47 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
3g zselatin11 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
42g eper13 kcal
Összesen
1090
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
Kekszes rész:
-
300g kekszmorzsa1257 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0 kcal
-
24g rum55 kcal
-
50g feketekávé5 kcal
-
160g háztartási keksz670 kcal
Krémes rész:
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
250g eper75 kcal
Összesen
6537
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
Kekszes rész:
-
13.1g kekszmorzsa55 kcal
-
8.7g margarin63 kcal
-
5.2g porcukor20 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0 kcal
-
1g rum2 kcal
-
2.2g feketekávé0 kcal
-
29 kcal
Krémes rész:
-
10.9g mascarpone44 kcal
-
4.4g porcukor17 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
7 kcal
-
21.8g tej12 kcal
-
8.7g habtejszín26 kcal
-
0.9g zselatin3 kcal
-
2.2g víz0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
10.9g eper3 kcal
Összesen
285
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 60.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 462.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 287 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.9 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 82.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 366 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 347 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
1090
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 96.9 g
Zsír
-
Összesen 364.2 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2777.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 757 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 1720 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 695.2 g
-
Cukor 364 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 492.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 140 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 197 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 2084 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1356 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
6537
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
285
kcal
Hozzávalók
Kekszes rész:
-
30 dkg kekszmorzsa
-
20 dkg margarin
-
12 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 teáskanál cukrozatlan kakaópor
-
3 ek rum
-
0.5 dl feketekávé
-
40 db háztartási keksz
Krémes rész:
-
25 dkg mascarpone
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
5 dl tej
-
2 dl habtejszín
-
20 g zselatin
-
0.5 dl víz
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
-
25 dkg eper
Elkészítés
Kekszes rész:
- A darált kekszbe belereszeljük a margarint (almareszelőn). Összemorzsoljuk egyenletes masszává.
- Hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és a kakaóport. Egyenletesen elkeverjük.
- Hozzáadjuk a rumot.
- Majd a hideg kávét; apránként, figyelve, hogy a tészta mennyit vesz fel. Fontos, hogy ne legyen túl lágy a tészta. (Nekem olyan negyed csészényi szokott belemenni.)
- Az őzgerinc formát fóliával kibéleljük, és a tésztát kézzel belelapogatjuk. Hűtőbe tesszük.
Krémes rész:
- A mascarponét simára keverjük a cukorral.
- A pudingport kevés tejjel csomómentesen összekeverjük. A többi tejet felmelegítjük, majd hozzáöntjük a pudingos részt, és sűrűre főzzük. Fokozatosan hozzáadjuk a mascarponéhoz, és elkeverjük benne (robotgéppel).
- Elkészítjük a zselatint: langyos vízhez hozzáadjuk az 1 zacskó zselatinport, és folyamatos kevergetés mellett felhevítjük. Fontos, hogy ne maradjon csomós a zselatin. Picit hűlni hagyjuk, utána hozzáadjuk a masszához, és simára keverjük vele.
- A tejszínhabot kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a krémhez.
- Az epret megmossuk, megtörölgetjük.
- A kekszes alapra rákanalazzuk a krémet. Csak félig legyen megtöltve a forma krémmel. Beletesszük/bele nyomkodjuk a gyümölcsöt. Rászedjük a krém többi részét megtelítve a formát.
- A négyszögletes háztartási kekszeket rátesszük a krém tetejére úgy, hogy teljesen fedjék a krém alját. Ráhajtogatjuk a fóliát. Visszatesszük a hűtőbe. Egy éjszaka alatt tökéletesen megszilárdul.
- Mikor már teljesen összeállt a sütemény, kiborítjuk egy tálcára, és óvatosan levesszük róla a formát és a fóliát. Friss gyümölccsel még feldobhatjuk a tálalást.
- Tepsi mérete: 33*11*4,5
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2328
- Feltöltés dátuma: 2019. július 06.
Ajánló
Az eper helyettesíthető vagy kiegészíthető más nyár eleji gyümölcsökkel, pl.: ribizli, málna, meggy.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
a séf macskája
12 recept
Nagy kedvencévé vált ez a sütemény nálunk. Általában 2 nap alatt morzsa sem marad belőle. Az alapanyagok 2 őzgerincforma (33*11*4,5 cm) megtöltéséhez elégségesek.