r
Nosalty Logó

Epres-vaníliakrémes alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a séf macskája
Epres-vaníliakrémes alagút
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Kekszes rész:

Krémes rész:

Összesen 1090 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Kekszes rész:

Krémes rész:

Összesen 6537 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Kekszes rész:

Krémes rész:

Összesen 285 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1090 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    364.2 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2777.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    1720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    695.2 g
  • Cukor
    364 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1356 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 6537 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Kekszes rész:

  1. A darált kekszbe belereszeljük a margarint (almareszelőn). Összemorzsoljuk egyenletes masszává.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és a kakaóport. Egyenletesen elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a rumot.
  4. Majd a hideg kávét; apránként, figyelve, hogy a tészta mennyit vesz fel. Fontos, hogy ne legyen túl lágy a tészta. (Nekem olyan negyed csészényi szokott belemenni.)
  5. Az őzgerinc formát fóliával kibéleljük, és a tésztát kézzel belelapogatjuk. Hűtőbe tesszük.

Krémes rész:

  1. A mascarponét simára keverjük a cukorral.
  2. A pudingport kevés tejjel csomómentesen összekeverjük. A többi tejet felmelegítjük, majd hozzáöntjük a pudingos részt, és sűrűre főzzük. Fokozatosan hozzáadjuk a mascarponéhoz, és elkeverjük benne (robotgéppel).
  3. Elkészítjük a zselatint: langyos vízhez hozzáadjuk az 1 zacskó zselatinport, és folyamatos kevergetés mellett felhevítjük. Fontos, hogy ne maradjon csomós a zselatin. Picit hűlni hagyjuk, utána hozzáadjuk a masszához, és simára keverjük vele.
  4. A tejszínhabot kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a krémhez.
  5. Az epret megmossuk, megtörölgetjük.
  6. A kekszes alapra rákanalazzuk a krémet. Csak félig legyen megtöltve a forma krémmel. Beletesszük/bele nyomkodjuk a gyümölcsöt. Rászedjük a krém többi részét megtelítve a formát.
  7. A négyszögletes háztartási kekszeket rátesszük a krém tetejére úgy, hogy teljesen fedjék a krém alját. Ráhajtogatjuk a fóliát. Visszatesszük a hűtőbe. Egy éjszaka alatt tökéletesen megszilárdul.
  8. Mikor már teljesen összeállt a sütemény, kiborítjuk egy tálcára, és óvatosan levesszük róla a formát és a fóliát. Friss gyümölccsel még feldobhatjuk a tálalást.
  • Tepsi mérete: 33*11*4,5
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2328
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 06.

Ajánló

Az eper helyettesíthető vagy kiegészíthető más nyár eleji gyümölcsökkel, pl.: ribizli, málna, meggy.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a séf macskája 12 recept

Nagy kedvencévé vált ez a sütemény nálunk. Általában 2 nap alatt morzsa sem marad belőle. Az alapanyagok 2 őzgerincforma (33*11*4,5 cm) megtöltéséhez elégségesek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...