r
Nosalty Logó

Epres-vaníliakrémes alagút

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
a séf macskája
Epres-vaníliakrémes alagút
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1090
Kalória
16.2g
Fehérje
115.9g
Szénhidrátok
60.7g
Zsír
82.1g
Víz
37g
Koleszterin
3.2g
Rost
60.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Kekszes rész:

Krémes rész:

Összesen 1090 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Kekszes rész:

Krémes rész:

Összesen 6537 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Kekszes rész:

Krémes rész:

Összesen 285 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1090 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    364.2 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2777.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    1720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    695.2 g
  • Cukor
    364 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    492.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1356 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 6537 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 285 kcal

Elkészítés

Kekszes rész:

  1. A darált kekszbe belereszeljük a margarint (almareszelőn). Összemorzsoljuk egyenletes masszává.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és a kakaóport. Egyenletesen elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a rumot.
  4. Majd a hideg kávét; apránként, figyelve, hogy a tészta mennyit vesz fel. Fontos, hogy ne legyen túl lágy a tészta. (Nekem olyan negyed csészényi szokott belemenni.)
  5. Az őzgerinc formát fóliával kibéleljük, és a tésztát kézzel belelapogatjuk. Hűtőbe tesszük.

Krémes rész:

  1. A mascarponét simára keverjük a cukorral.
  2. A pudingport kevés tejjel csomómentesen összekeverjük. A többi tejet felmelegítjük, majd hozzáöntjük a pudingos részt, és sűrűre főzzük. Fokozatosan hozzáadjuk a mascarponéhoz, és elkeverjük benne (robotgéppel).
  3. Elkészítjük a zselatint: langyos vízhez hozzáadjuk az 1 zacskó zselatinport, és folyamatos kevergetés mellett felhevítjük. Fontos, hogy ne maradjon csomós a zselatin. Picit hűlni hagyjuk, utána hozzáadjuk a masszához, és simára keverjük vele.
  4. A tejszínhabot kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a krémhez.
  5. Az epret megmossuk, megtörölgetjük.
  6. A kekszes alapra rákanalazzuk a krémet. Csak félig legyen megtöltve a forma krémmel. Beletesszük/bele nyomkodjuk a gyümölcsöt. Rászedjük a krém többi részét megtelítve a formát.
  7. A négyszögletes háztartási kekszeket rátesszük a krém tetejére úgy, hogy teljesen fedjék a krém alját. Ráhajtogatjuk a fóliát. Visszatesszük a hűtőbe. Egy éjszaka alatt tökéletesen megszilárdul.
  8. Mikor már teljesen összeállt a sütemény, kiborítjuk egy tálcára, és óvatosan levesszük róla a formát és a fóliát. Friss gyümölccsel még feldobhatjuk a tálalást.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
  • Tepsi mérete: 33*11*4,5

Nagy kedvencévé vált ez a sütemény nálunk. Általában 2 nap alatt morzsa sem marad belőle. Az alapanyagok 2 őzgerincforma (33*11*4,5 cm) megtöltéséhez elégségesek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!