Epres túrós torta kis fehér csokival megbolondítva
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Réku süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta
-
7g tojás9 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
Túrós krém
-
21 kcal
-
38g víz0 kcal
-
31g tehéntúró46 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
34 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
13g víz0 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
Eperzselé
Összesen
425
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
Túrós krém
-
171 kcal
-
300g víz0 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
50g fehér csokoládé270 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
100g víz0 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
Eperzselé
Összesen
3391
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta
-
3.2g tojás4 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
Túrós krém
-
2.6g vaníliás pudingpor10 kcal
-
17.6g víz0 kcal
-
14.6g tehéntúró22 kcal
-
8.8g porcukor34 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
2.9g fehér csokoládé16 kcal
-
0.6g zselatin2 kcal
-
5.9g víz0 kcal
-
29.3g habtejszín86 kcal
Eperzselé
Összesen
200
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.4 g
-
Cink 82 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.5 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 132.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
425
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.3 g
Zsír
-
Összesen 193.3 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 746 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3411.6 g
-
Cink 653 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 716 mg
-
Vas 502 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 1024 mg
-
Nátrium 354 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 348.2 g
-
Cukor 287 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 1061.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1478 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 155 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 250 mg
-
Retinol - A vitamin: 1452 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 308 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 277 micro
Összesen
3391
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.9 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
200
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
2 dkg cukor
-
2 dkg finomliszt
Túrós krém
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 dl víz
-
25 dkg tehéntúró
-
15 dkg porcukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
0.5 db vanília
-
5 dkg fehér csokoládé
-
10 g zselatin
-
1 dl víz
-
500 ml habtejszín
Eperzselé
Elkészítés
Piskóta
- A tojást szétválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük.
- A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját és a cukrot, majd a lisztet lágy mozdulatokkal hozzáforgatjuk.
- A tésztát egy kb. 18-20 cm-es tortakarikába öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Túrós krém
- A pudingot két deci vízzel simára keverjük, majd állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Miután levettük a tűzhelyről, kihűtjük az egészet.
- A túrót a cukorral, a citrom lereszelt héjával és a vaníliarúd kikapart magjaival simára keverjük, majd hozzáadjuk a vízgőz felett megolvasztott fehér csokoládét. Ezután a már kihűlt pudingot is hozzáadjuk.
- Egy deci vizet felrakunk a tűzhelyre melegedni, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a porzselatint. Vigyázunk, hogy a víz ne forrjon fel a zselatinnal. Miután kihűlt, ezt is a túrós-pudingos keverékhez adjuk.
- A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan, lágy mozdulatokkal a túrós masszához forgatjuk. A kapott krémet a piskótára öntjük, és elsimítjuk a tortakarikában. Amíg a zselét elkészítjük, addig a tortát betesszük a hűtőbe kicsit állni.
Eperzselé
- A vizet feltesszük melegedni, és hozzáadjuk a zselatint. Addig keverjük, amíg fel nem oldódik a zselatinpor. Vigyázunk, hogy a víz ne forrjon fel a zselatinnal.
- Az epret feltesszük főni a cukorral. Ha nagyon darabos, akkor kézi botmixerrel pépesíthetjük az epret. Mikor az eper már feloldódott, hozzáadjuk a zselatint, és ráöntjük az így elkészült zselét a tortára. Betesszük a hűtőbe egy-két órára dermedni.
- A tortát tetszés szerint díszíthetjük gyümölcsökkel, fehér csokoládéval.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2644
- Feltöltés dátuma: 2019. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Réku süti
1 recept
Ebben a tortában az a jó, hogy szinte mindenféle gyümölccsel variálható ,és a könnyed túrókrémmel maga a mennyország egy forró nyári délután.