r
Nosalty Logó

Epres túrós torta kis fehér csokival megbolondítva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Réku süti
Epres túrós torta kis fehér csokival megbolondítva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Túrós krém

Eperzselé

Összesen 425 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Túrós krém

Eperzselé

Összesen 3391 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Túrós krém

Eperzselé

Összesen 200 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.4 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 425 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    193.3 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3411.6 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    716 mg
  • Vas
    502 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    1024 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.2 g
  • Cukor
    287 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1061.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 3391 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.9 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Túrós krém

Eperzselé

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojást szétválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük.
  2. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját és a cukrot, majd a lisztet lágy mozdulatokkal hozzáforgatjuk.
  3. A tésztát egy kb. 18-20 cm-es tortakarikába öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Túrós krém

  1. A pudingot két deci vízzel simára keverjük, majd állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Miután levettük a tűzhelyről, kihűtjük az egészet.
  2. A túrót a cukorral, a citrom lereszelt héjával és a vaníliarúd kikapart magjaival simára keverjük, majd hozzáadjuk a vízgőz felett megolvasztott fehér csokoládét. Ezután a már kihűlt pudingot is hozzáadjuk.
  3. Egy deci vizet felrakunk a tűzhelyre melegedni, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a porzselatint. Vigyázunk, hogy a víz ne forrjon fel a zselatinnal. Miután kihűlt, ezt is a túrós-pudingos keverékhez adjuk.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan, lágy mozdulatokkal a túrós masszához forgatjuk. A kapott krémet a piskótára öntjük, és elsimítjuk a tortakarikában. Amíg a zselét elkészítjük, addig a tortát betesszük a hűtőbe kicsit állni.

Eperzselé

  1. A vizet feltesszük melegedni, és hozzáadjuk a zselatint. Addig keverjük, amíg fel nem oldódik a zselatinpor. Vigyázunk, hogy a víz ne forrjon fel a zselatinnal.
  2. Az epret feltesszük főni a cukorral. Ha nagyon darabos, akkor kézi botmixerrel pépesíthetjük az epret. Mikor az eper már feloldódott, hozzáadjuk a zselatint, és ráöntjük az így elkészült zselét a tortára. Betesszük a hűtőbe egy-két órára dermedni.
  3. A tortát tetszés szerint díszíthetjük gyümölcsökkel, fehér csokoládéval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2644
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Réku süti 1 recept

Ebben a tortában az a jó, hogy szinte mindenféle gyümölccsel variálható ,és a könnyed túrókrémmel maga a mennyország egy forró nyári délután. 

Hozzávalók

Piskóta

Túrós krém

Eperzselé

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...