r
Nosalty Logó

Epres-túrós burek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-túrós burek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 479 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1911 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 144 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.7 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 479 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3223 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    940 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    574 micro
Összesen 1911 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.2 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy közepes méretű sütőtálat lehelet vékonyan kikenünk olajjal.
  2. Megtisztítjuk, leszárazzuk, és ha nagyok, akkor félbevágjuk az epreket.
  3. Összekeverjük a túrós töltelék hozzávalóit: a túrót, a búzadarát, 1 tojást, a citrom reszelt héját és levét, ízlés szerint cukrot és vanília aromát.
  4. Összekeverjük a tetejére öntendő tejfölös mártást: a tejfölt, a tejet, 1 tojást, cukrot és citromhéjat ízlés szerint.
  5. Miután mindent előkészítettünk, már csak össze kell állítani a sütit. A réteslapot csak ekkor vegyük ki a csomagolásból, különben megszáradnak. A lapok felét (3-4 lap) a kiolajozott sütőtálba fektetjük, erre rákanalazzuk, és elegyengetjük a túrós tölteléket, majd sűrűn befedjük eperrel. Rátesszük a maradék (3-4) réteslapot, majd egy éles késsel 8 nagyobb kockába vágjuk (egészen le az aljáig, hogy az öntet be tudjon folyni). Ráöntjük a tejfölös keveréket. Ügyeljünk rá, hogy az oldalához és a résekbe is jusson.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4096
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 10.

Ajánló

Várjuk meg, míg valamelyest hűl, úgy könnyebb szeletelni. Csak úgy nasinak vagy egy bögre tejjel akár könnyű uzsonnának. A tetejét sima olajos tejföllel is megkenhetjük a fenti szósz helyett, vagy akár tekercseket is csinálhatunk a kockák helyett, ha ahhoz van kedvünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megihletett a burekok világa és a hűtő tartalma. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...