r
Nosalty Logó

Epres túrókrémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Epres túrókrémtorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 966 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5777 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1014.5 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 966 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.8 g

Zsír

  • Összesen
    357 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6086.9 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1439 mg
  • Nátrium
    1204 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.4 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1045.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1533 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    310 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1500 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 5777 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.3 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tortaalaphoz a kekszet összetörjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, az eperlekvárt, ha szükséges, kevés tejet is, és összegyúrjuk.
  2. Sütőpapírkörrel bélelt 24-28 cm átmérőjű tortaforma aljára nyomkodjuk és hűtőbe tesszük 30 percre.
  3. A megmosott, megszárított epreket hosszában négybe vágjuk, de néhány szemet hagyjunk egészben a díszítéshez.
  4. A krémhez a mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, hozzáadjuk a túrót, majd a felvert tejszínhabot is beleforgatjuk.
  5. A lehűlt kekszes alapra kenjük a krém 1/3-át, majd megrakjuk az eper felével, a krém újabb 1/3 -a következik, majd a maradék eper és a maradék krém. Elsimítjuk a torta tetejét.
  6. A tortaformát fóliával letakarjuk és legalább 6-8 órát hűtjük. Amikor eleget pihent a hűvösben, a tortát körbevágjuk, hogy könnyebben elváljon a tortaformától, a karimát lepattintjuk és a tortánkat átcsúsztatjuk egy tortatartóra (vagy nagy lapos tálra, amin tálaljuk).
  7. Reszelt fehér csokoládéval és eperrel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16228
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A torta ötlete egy újságból származik, amit saját elképzelésem szerint módosítottam. A receptnek nagyon megörültem, mert nem tartalamaz zselatint és pudingot sem.(Az utóbbit nagyon nem kedvelem, főleg a mesterséges íze miatt....) A végeredmény egy krémes állagú, egyszerű torta lett.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...