Epres túrókrémtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
50g keksz210 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
7g eperlekvár19 kcal
-
3g tej2 kcal
A krémhez
-
83g tehéntúró123 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
13 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
83g eper25 kcal
A díszítéshez
-
13g fehér csokoládé72 kcal
-
8g eper3 kcal
Összesen
966
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
300g keksz1257 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
40g eperlekvár111 kcal
-
20g tej11 kcal
A krémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
500g eper150 kcal
A díszítéshez
-
80g fehér csokoládé431 kcal
-
50g eper15 kcal
Összesen
5777
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
13.3g keksz56 kcal
-
4.4g vaj32 kcal
-
1.8g eperlekvár5 kcal
-
0.9g tej0 kcal
A krémhez
-
22.1g tehéntúró33 kcal
-
13.3g habtejszín39 kcal
-
11.1g mascarpone45 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
22.1g eper7 kcal
A díszítéshez
-
3.5g fehér csokoládé19 kcal
-
2.2g eper1 kcal
Összesen
257
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 59.5 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1014.5 g
-
Cink 217 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 167 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.2 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 174.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 256 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
966
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 140.8 g
Zsír
-
Összesen 357 g
-
Telített zsírsav 161 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 565 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6086.9 g
-
Cink 1302 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 905 mg
-
Vas 1003 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 1439 mg
-
Nátrium 1204 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 499.4 g
-
Cukor 293 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1045.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1533 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 310 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 1500 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 374 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
5777
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.3 g
-
Cink 58 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 27 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
257
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg keksz
-
2 ek eperlekvár
A krémhez
-
25 dkg mascarpone
-
2 csomag vaníliás cukor
-
50 dkg eper
A díszítéshez
-
8 dkg fehér csokoládé
-
5 dkg eper
Elkészítés
A tésztához
- A tortaalaphoz a kekszet összetörjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, az eperlekvárt, ha szükséges, kevés tejet is, és összegyúrjuk.
- Sütőpapírkörrel bélelt 24-28 cm átmérőjű tortaforma aljára nyomkodjuk és hűtőbe tesszük 30 percre.
- A megmosott, megszárított epreket hosszában négybe vágjuk, de néhány szemet hagyjunk egészben a díszítéshez.
- A krémhez a mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, hozzáadjuk a túrót, majd a felvert tejszínhabot is beleforgatjuk.
- A lehűlt kekszes alapra kenjük a krém 1/3-át, majd megrakjuk az eper felével, a krém újabb 1/3 -a következik, majd a maradék eper és a maradék krém. Elsimítjuk a torta tetejét.
- A tortaformát fóliával letakarjuk és legalább 6-8 órát hűtjük. Amikor eleget pihent a hűvösben, a tortát körbevágjuk, hogy könnyebben elváljon a tortaformától, a karimát lepattintjuk és a tortánkat átcsúsztatjuk egy tortatartóra (vagy nagy lapos tálra, amin tálaljuk).
- Reszelt fehér csokoládéval és eperrel díszítjük.
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 16228
- Feltöltés dátuma: 2010. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A torta ötlete egy újságból származik, amit saját elképzelésem szerint módosítottam. A receptnek nagyon megörültem, mert nem tartalamaz zselatint és pudingot sem.(Az utóbbit nagyon nem kedvelem, főleg a mesterséges íze miatt....) A végeredmény egy krémes állagú, egyszerű torta lett.