r
Nosalty Logó

Epres túrókrémtorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Epres túrókrémtorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

966
Kalória
23.5g
Fehérje
83.2g
Szénhidrátok
59.5g
Zsír
174.2g
Víz
94.1g
Koleszterin
3.3g
Rost
48.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 966 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5777 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1014.5 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    174.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 966 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.8 g

Zsír

  • Összesen
    357 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6086.9 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1439 mg
  • Nátrium
    1204 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.4 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1045.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1533 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    310 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1500 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 5777 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.3 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tortaalaphoz a kekszet összetörjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, az eperlekvárt, ha szükséges, kevés tejet is, és összegyúrjuk.
  2. Sütőpapírkörrel bélelt 24-28 cm átmérőjű tortaforma aljára nyomkodjuk és hűtőbe tesszük 30 percre.
  3. A megmosott, megszárított epreket hosszában négybe vágjuk, de néhány szemet hagyjunk egészben a díszítéshez.
  4. A krémhez a mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, hozzáadjuk a túrót, majd a felvert tejszínhabot is beleforgatjuk.
  5. A lehűlt kekszes alapra kenjük a krém 1/3-át, majd megrakjuk az eper felével, a krém újabb 1/3 -a következik, majd a maradék eper és a maradék krém. Elsimítjuk a torta tetejét.
  6. A tortaformát fóliával letakarjuk és legalább 6-8 órát hűtjük. Amikor eleget pihent a hűvösben, a tortát körbevágjuk, hogy könnyebben elváljon a tortaformától, a karimát lepattintjuk és a tortánkat átcsúsztatjuk egy tortatartóra (vagy nagy lapos tálra, amin tálaljuk).
  7. Reszelt fehér csokoládéval és eperrel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

A torta ötlete egy újságból származik, amit saját elképzelésem szerint módosítottam. A receptnek nagyon megörültem, mert nem tartalamaz zselatint és pudingot sem.(Az utóbbit nagyon nem kedvelem, főleg a mesterséges íze miatt....) A végeredmény egy krémes állagú, egyszerű torta lett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!