Epres tejszínes torta Nóri módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
3 kcal
A krémhez
-
14 kcal
-
50g tej28 kcal
-
17g eper5 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
3 kcal
-
21g habtejszín61 kcal
A díszítéshez
-
21g habtejszín61 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
0g narancsaroma0 kcal
-
4g eper1 kcal
-
0g dekorgyöngy1 kcal
-
1g csokoládé5 kcal
Összesen
474
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
600g tej336 kcal
-
200g eper60 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
A díszítéshez
-
250g habtejszín730 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
0g narancsaroma0 kcal
-
50g eper15 kcal
-
4g dekorgyöngy15 kcal
-
10g csokoládé55 kcal
Összesen
5696
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
17.7g tojás22 kcal
-
4.8g finomliszt18 kcal
-
4.8g cukor19 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
A krémhez
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
24.2g tej14 kcal
-
8.1g eper2 kcal
-
8.1g margarin58 kcal
-
6.1g porcukor23 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
10.1g habtejszín29 kcal
A díszítéshez
-
10.1g habtejszín29 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
0g narancsaroma0 kcal
-
2g eper1 kcal
-
0.2g dekorgyöngy1 kcal
-
0.4g csokoládé2 kcal
Összesen
230
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 585.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 207 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 294 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
474
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.4 g
Zsír
-
Összesen 369.8 g
-
Telített zsírsav 147 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 139 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 1996 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7023.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 2201 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 2484 mg
-
Nátrium 1985 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 504.1 g
-
Cukor 355 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 877.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3655 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 142 mg
-
D vitamin: 433 micro
-
K vitamin: 207 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 292 micro
-
Kolin: 1272 mg
-
Retinol - A vitamin: 3526 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1539 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2033 micro
Összesen
5696
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 35.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
230
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojás
-
12 dkg finomliszt
-
12 dkg cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
6 dl tej
-
20 dkg eper
-
20 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2.5 dl habtejszín
A díszítéshez
-
2.5 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
6 csepp narancsaroma
-
5 dkg eper
-
4 g dekorgyöngy
Elkészítés
A tésztához
- Piskótát sütünk, a tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a sütőport, egy csomag vaníliás cukrot és a lisztet, és a habbal összekeverjük.
- Krém: megfőzzük a pudingot, majd kihűtjük, közben az epreket 4 felé vágjuk, pár db-ot hagyjunk díszítéshez, a margarint a porcukorral és egy vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot és 2,5 dl felvert tejszínhabot, majdaz epreket belekeverjük.
- A megsült piskótát elvágjuk, majd beletöltjük a krémet.
- A tejszínt felverjük a habfixálóval, teszünk belőle félre, kb.1/3 részét, és a maradékot a narancsaromával összekeverjük, majd rákenjük a tortára.
- Díszítjük dekorgyönggyel és eperrel, habzsákban a megmaradt tejszínnel kidíszítjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x25x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5290
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Érdemes nagy eprekből csinálni, meg olyanból, ami nem annyira érett.