r
Nosalty Logó

Epres tejszínes torta Nóri módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres tejszínes torta Nóri módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 474 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5696 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 474 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    369.8 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7023.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    2201 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    2484 mg
  • Nátrium
    1985 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.1 g
  • Cukor
    355 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    877.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3655 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    1272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3526 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1539 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2033 micro
Összesen 5696 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Piskótát sütünk, a tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a sütőport, egy csomag vaníliás cukrot és a lisztet, és a habbal összekeverjük.
  2. Krém: megfőzzük a pudingot, majd kihűtjük, közben az epreket 4 felé vágjuk, pár db-ot hagyjunk díszítéshez, a margarint a porcukorral és egy vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot és 2,5 dl felvert tejszínhabot, majdaz epreket belekeverjük.
  3. A megsült piskótát elvágjuk, majd beletöltjük a krémet.
  4. A tejszínt felverjük a habfixálóval, teszünk belőle félre, kb.1/3 részét, és a maradékot a narancsaromával összekeverjük, majd rákenjük a tortára.
  5. Díszítjük dekorgyönggyel és eperrel, habzsákban a megmaradt tejszínnel kidíszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5290
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Érdemes nagy eprekből csinálni, meg olyanból, ami nem annyira érett.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...