r
Nosalty Logó

Epres roséfagylalt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres roséfagylalt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 768 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3067 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 768 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    208.6 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2391.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    731 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1075 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.6 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    790.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1818 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    333 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    958 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1741 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    804 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1316 micro
Összesen 3067 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 5 tojássárgáját egy nagy, öblös edénybe törünk.
  2. Hozzáadjuk a cukrokat, a csipetnyi sót és vízfürdő felett addig keverjük folyamatosan, amíg szép egyneművé válik és besűrűsödik (nálam ez általában 8-10 percet vesz igénybe). A kevergetés nagyon fontos, mert a vége felé könnyen elkezd az edény falához ragadni és akkor már nem jó.
  3. Az epret önmagában turmixoljuk, a borral együtt a cukros tojássárgákhoz adjuk és jól elkeverjük.
  4. A Hulalát (a márka fontos - ez nem reklám) felverjük és a tojás-eper-rosé keverékhez adjuk, lazán átforgatjuk.
  5. Kb. 1,5 liternyi kész krémet kapunk, ami már így is nagyon finom és fogyasztható.
  6. Ha a család kikóstolgatta magát, a maradékot nyáron a fagyasztóba rakjuk és fagylaltként fogyasztjuk.
  7. Csinos tálalásként aszalt eperdarabokkal és aprított mandulával díszítem...Igényesek mentalevelet is tűzhetnek mellé :-).
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16017
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 06.

Ajánló

Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a házi fagylaltot és mindig kaphatóak egy kis édes krémre...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tv-műsorból ellesett ricotta-eper-Campari "csoda" elkészítését követően eperszezonban kezdtem ötletelni, és mivel a bor nálunk általánosan fellelhető - lévén, hogy borvidék mellől származom -, adta magát ez a recept :-). A fenti recept természetesen tökéletesen működik a bor nélkül is, hogy a gyerekek se maradjanak ki a jóból. Ebben az esetben a bor térfogatát turmixolt gyümölccsel pótoljuk.  A tojásos-tejszínes fagylaltalap mindig beindítja a fantáziámat és a fenti receptet már próbáltam mangóval is (persze rosé nélkül), de bizonyosan finom más szezonális gyümölccsel is, ami kellően lédús a turmixoláshoz.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...