r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás-túrós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Epres-rebarbarás-túrós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2455 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.1 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 307 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    116 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4584.9 g
  • Cink
    576 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    937 mg
  • Vas
    447 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    1587 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    23 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.2 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    922 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    55 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    265 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 2455 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.7 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Egy kisebb lábasban a tisztított, fél ujjnyi vastag csíkokra felszelt rebarbarát 2 ek. barna cukorral karamellizáljuk, és félretesszük hűlni. Az epret pedig megmossuk, kicsumázzuk és tetszőlegesen felszeleteljük
  3. Egy nagy tálban a lisztet, a sütőport, a csipet sót, a cukrot, a túrót, a joghurtot, a vajat, a vanília kivonatot, a citrom héját és levét, valamint a tojásokat összekeverjük.
  4. Ezt a tésztát egy kivajazott formába öntjük, ráhelyezzük az eper- és a rebarbaradarabokat, majd mehet is az előmelegített sütőbe úgy 35-40 percre sülni, vagy ameddig tűpróbánál már a közepe is megsült és a teteje aranybarna lesz.
  5. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd porcukorszórással, esetleg vaníliafagyival, friss gyümölccsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4030
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 30.

Ajánló

Ez egy valódi kávézós, teázós süti. Vaníliafagyival isteni lesz, próbáljátok ki!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors, egyszerűen összedobható sütit próbáltam készíteni. A tésztája a muffinokéhoz hasonló, csak össze kell keverni, és már mehet a sütőbe. Nem kell túl magasra feljöjjön, így majd jut elég gyümölcs minden harapáshoz. Ha mégsem lenne elég, akkor vágjatok hozzá pluszban frisset!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...