Epres-rebarbarás sajttortakocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
Zabos alap
-
22g vaj155 kcal
-
8g barna cukor32 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
22g finomliszt79 kcal
-
7g zabpehely25 kcal
-
7g zabliszt27 kcal
Krém
-
83g mascarpone337 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
17g joghurt10 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
25 kcal
-
20g eper6 kcal
-
20g rebarbara3 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
10 kcal
Összesen
810
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
Zabos alap
-
130g vaj932 kcal
-
50g barna cukor190 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
130g finomliszt473 kcal
-
40g zabpehely152 kcal
-
40g zabliszt162 kcal
Krém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
152 kcal
-
120g eper36 kcal
-
120g rebarbara19 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
57 kcal
Összesen
4856
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
Zabos alap
-
8.6g vaj61 kcal
-
3.3g barna cukor13 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.6g finomliszt31 kcal
-
2.6g zabpehely10 kcal
-
2.6g zabliszt11 kcal
Krém
-
32.9g mascarpone133 kcal
-
6.6g cukor25 kcal
-
6.6g joghurt4 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
7.2g tojás9 kcal
-
2.6g étkezési keményítő10 kcal
-
7.9g eper2 kcal
-
7.9g rebarbara1 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
4 kcal
Összesen
319
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 55.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 303.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
810
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 78.1 g
Zsír
-
Összesen 331 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 653 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1820.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 408 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 852 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 390 g
-
Cukor 181 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 398 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1077 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 379 mg
-
Retinol - A vitamin: 1054 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 273 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 837 micro
Összesen
4856
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
319
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Zabos alap
-
130 g vaj
-
50 g barna cukor
-
1 kk fahéj
-
1 csipet só
-
130 g finomliszt
-
40 g zabpehely
-
40 g zabliszt
Krém
-
500 g mascarpone
-
100 g cukor
-
1 dl joghurt
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
2 db tojás
-
2 púpozott ek étkezési keményítő
-
120 g eper
-
120 g rebarbara
-
2 ek cukor
-
1 ek étkezési keményítő
Elkészítés
Zabos alap
- Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Béleljünk ki egy 32x20-as sütőedényt sütőpapírral.
- A vajat a barna cukorral, a fahéjjal, a sóval, a liszttel és a zabbal morzsoljuk össze darabosra. A keverék 3/4-ét a sütőtál aljába egyenletesen nyomkodjuk bele. A keverék maradék 1/4-ét pedig tegyük félre a hűtőbe.
- Süssük körülbelül 15 percig, vagy amíg enyhén megbarnul az alap. Tegyük félre kicsit hűlni, ez idő alatt elkészítjük a krémet.
Krém
- Egy nagy tálban habosra keverjük a krémsajtot és a cukrot. Hozzákeverjük a joghurtot és a vaníliakivonatot. Beletesszük a tojásokat, végül a kukoricakeményítőt is, és csomómentesre keverjük.
- A sajttortaréteget ráöntjük a zabos alapra, és egyenletesen elosztjuk.
- Ezután összekeverjük a rebarbarát, az epret, a cukrot és a keményítőt. Egyenletesen a sajttorta tetejére kanalazzuk.
- Majd megszórjuk a félretett morzsával, és visszatesszük a 175 fokos sütőbe, és sütjük még körülbelül 35-40 percig, amíg a morzsa megpirul, és a sajttortaréteg nagyjából megszilárdul (nem baj, ha a közepe még mozog egy kicsit).
- Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük legalább négy órára vagy egy éjszakára. 16 vagy 25 kis négyzetre vágjuk, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x20
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 142
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 7082
- Feltöltés dátuma: 2022. június 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gerzsenyi Flóra
420 recept
Ez volt az egyik kedvenc rebarbarás süteményem az utóbbi időben: vastag, krémes sajttorta-négyzetecskék eperrel és rebarbarával, valamint ropogós, zabos alappal.