r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás cobbler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Epres-rebarbarás cobbler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gyümölcsös alaphoz

A tésztához

Összesen 460 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gyümölcsös alaphoz

A tésztához

Összesen 3669 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gyümölcsös alaphoz

A tésztához

Összesen 174 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 460 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    180.2 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4720.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1378 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1905 mg
  • Nátrium
    1102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    489.7 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1252.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    578 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 3669 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A gyümölcsös alaphoz

A tésztához

Elkészítés

A gyümölcsös alaphoz

  1. Az epreket megtisztítjuk, kicsumázzuk, és 4 felé vágjuk. A rebarbara külső rétegét lehúzzuk, és apró darabokra vágjuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a többi alapanyagot, hozzáadjuk a gyümölcsöket, még egyszer jól átforgatjuk, majd egy nagyobb méretű tepsibe öntjük.
  3. Félretesszük, jöhet a tészta elkészítése.

A tésztához

  1. Egy nagyobb tálba öntjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, és jól összekeverjük.
  2. A hideg vajat felkockázzuk, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és belemorzsoljuk úgy, hogy ne maradjanak benne nagy vajdarabok.
  3. A tálba öntünk 2 dl tejszínt és az aromát, és tésztává gyúrjuk.
  4. Ha összeállt egy gömbbé a tészta, 4 felé tépjük, kilapítjuk, és a epres alapra tesszük úgy, hogy lefedje a tepsit. Ha a rusztikus verziót választjuk, akkor evőkanál méretű darabokkal fedjük be az epres alapot.
  5. A tetejét egy kevés tejszínnel meglocsoljuk, szórunk rá egy evőkanálnyi cukrot, és 180 fokon kb. egy óráig sütjük.
  6. Sütőből kivéve akár egyből fogyaszthatjuk egy gombóc vaníliafagyi társaságában.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4226
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az epres-rebarbarás cobbler, más néven huplis süti pillanatok alatt elkészíthető, és biztosan a család kedvence lesz. Elkészíthető konzerv- vagy szárított gyümölcsökkel, de ha tehetjük, használjunk szezonális, friss alapanyagokat.

Hozzávalók

A gyümölcsös alaphoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...