r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás cobbler

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Epres-rebarbarás cobbler
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gyümölcsös alaphoz

A tésztához

460
Kalória
5g
Fehérje
61.2g
Szénhidrátok
22.5g
Zsír
156.6g
Víz
66.9g
Koleszterin
3.6g
Rost
26.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gyümölcsös alaphoz

A tésztához

Összesen 460 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gyümölcsös alaphoz

A tésztához

Összesen 3669 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gyümölcsös alaphoz

A tésztához

Összesen 174 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    156.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 460 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    180.2 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4720.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1378 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1905 mg
  • Nátrium
    1102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    489.7 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1252.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    578 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 3669 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

A gyümölcsös alaphoz

  1. Az epreket megtisztítjuk, kicsumázzuk, és 4 felé vágjuk. A rebarbara külső rétegét lehúzzuk, és apró darabokra vágjuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a többi alapanyagot, hozzáadjuk a gyümölcsöket, még egyszer jól átforgatjuk, majd egy nagyobb méretű tepsibe öntjük.
  3. Félretesszük, jöhet a tészta elkészítése.

A tésztához

  1. Egy nagyobb tálba öntjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, és jól összekeverjük.
  2. A hideg vajat felkockázzuk, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és belemorzsoljuk úgy, hogy ne maradjanak benne nagy vajdarabok.
  3. A tálba öntünk 2 dl tejszínt és az aromát, és tésztává gyúrjuk.
  4. Ha összeállt egy gömbbé a tészta, 4 felé tépjük, kilapítjuk, és a epres alapra tesszük úgy, hogy lefedje a tepsit. Ha a rusztikus verziót választjuk, akkor evőkanál méretű darabokkal fedjük be az epres alapot.
  5. A tetejét egy kevés tejszínnel meglocsoljuk, szórunk rá egy evőkanálnyi cukrot, és 180 fokon kb. egy óráig sütjük.
  6. Sütőből kivéve akár egyből fogyaszthatjuk egy gombóc vaníliafagyi társaságában.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez az epres-rebarbarás cobbler, más néven huplis süti pillanatok alatt elkészíthető, és biztosan a család kedvence lesz. Elkészíthető konzerv- vagy szárított gyümölcsökkel, de ha tehetjük, használjunk szezonális, friss alapanyagokat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Gyors lazacos pite krémsajttal

Ez az egyszerűen és gyorsan elkészíthető sós pite egy egészen új szintre emeli a péksütemények elé állított elvárásokat. A krémsajt tökéletes kiegészítője a füstölt lazacnak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!