Epres-rebarbarás cobbler
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
A gyümölcsös alaphoz
-
125g eper38 kcal
-
16g rebarbara2 kcal
-
13g eperlekvár35 kcal
-
17 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
6g víz0 kcal
A tésztához
-
31g finomliszt114 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
1g cukor5 kcal
Összesen
460
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
A gyümölcsös alaphoz
-
1000g eper301 kcal
-
125g rebarbara20 kcal
-
100g eperlekvár278 kcal
-
133 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
50g víz0 kcal
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
10g cukor39 kcal
Összesen
3669
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
A gyümölcsös alaphoz
-
48.1g eper14 kcal
-
6g rebarbara1 kcal
-
4.8g eperlekvár13 kcal
-
1.7g étkezési keményítő6 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
2.4g víz0 kcal
A tésztához
-
12g finomliszt44 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.8g vaj41 kcal
-
12g habtejszín35 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
Összesen
174
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 590.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.2 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 156.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
460
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 40 g
Zsír
-
Összesen 180.2 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 536 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4720.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 1378 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 1905 mg
-
Nátrium 1102 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 489.7 g
-
Cukor 214 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1252.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1532 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 578 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 326 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 1490 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 463 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 452 micro
Összesen
3669
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
174
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A gyümölcsös alaphoz
-
1 kg eper
-
1 közepes szár rebarbara
-
100 g eperlekvár
-
35 g étkezési keményítő
-
50 g cukor
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
0.5 dl víz
A tésztához
-
250 g finomliszt
-
50 g cukor
-
1 csomag sütőpor
-
só ízlés szerint
-
120 g vaj
-
2.5 dl habtejszín
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 ek cukor
Elkészítés
A gyümölcsös alaphoz
- Az epreket megtisztítjuk, kicsumázzuk, és 4 felé vágjuk. A rebarbara külső rétegét lehúzzuk, és apró darabokra vágjuk.
- Egy tálban összekeverjük a többi alapanyagot, hozzáadjuk a gyümölcsöket, még egyszer jól átforgatjuk, majd egy nagyobb méretű tepsibe öntjük.
- Félretesszük, jöhet a tészta elkészítése.
A tésztához
- Egy nagyobb tálba öntjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, és jól összekeverjük.
- A hideg vajat felkockázzuk, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és belemorzsoljuk úgy, hogy ne maradjanak benne nagy vajdarabok.
- A tálba öntünk 2 dl tejszínt és az aromát, és tésztává gyúrjuk.
- Ha összeállt egy gömbbé a tészta, 4 felé tépjük, kilapítjuk, és a epres alapra tesszük úgy, hogy lefedje a tepsit. Ha a rusztikus verziót választjuk, akkor evőkanál méretű darabokkal fedjük be az epres alapot.
- A tetejét egy kevés tejszínnel meglocsoljuk, szórunk rá egy evőkanálnyi cukrot, és 180 fokon kb. egy óráig sütjük.
- Sütőből kivéve akár egyből fogyaszthatjuk egy gombóc vaníliafagyi társaságában.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4226
- Feltöltés dátuma: 2017. június 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1510 recept
Ez az epres-rebarbarás cobbler, más néven huplis süti pillanatok alatt elkészíthető, és biztosan a család kedvence lesz. Elkészíthető konzerv- vagy szárított gyümölcsökkel, de ha tehetjük, használjunk szezonális, friss alapanyagokat.