Epres-rebarbarás álompite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
A krémhez
-
25g rebarbara4 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
6g víz0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
8 kcal
A tetejére
-
63g eper19 kcal
Összesen
457
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g tej6 kcal
A krémhez
-
200g rebarbara32 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
48g víz0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
60g görög joghurt62 kcal
A tetejére
-
500g eper150 kcal
Összesen
3645
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
14.7g finomliszt54 kcal
-
8.8g vaj63 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
0.6g tej0 kcal
A krémhez
-
11.8g rebarbara2 kcal
-
7.1g cukor27 kcal
-
2.8g víz0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
17.6g habtejszín52 kcal
-
3.5g görög joghurt4 kcal
A tetejére
-
29.4g eper9 kcal
Összesen
215
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 508.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 317 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 112.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 244 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 238 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
457
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 46.9 g
Zsír
-
Összesen 228.2 g
-
Telített zsírsav 136 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 836 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4070.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 529 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 719 mg
-
Nátrium 2537 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 366.5 g
-
Cukor 155 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 898.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1953 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 291 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 283 mg
-
Retinol - A vitamin: 1906 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 541 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 666 micro
Összesen
3645
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
215
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
1 teáskanál só
-
1 csipet cukor
-
1 db tojás
-
1 ek tej
A krémhez
-
12 dkg cukor
-
6 ek víz
-
0.5 tk citromhéj
-
3 dl habtejszín
-
3 ek görög joghurt
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- A rebarbarát, a cukrot, a vizet, a citromhéjat és a kikapart vaníliát egy vastag aljú lábosba tesszük, lefedjük, és alacsony lángon 8-10 percig főzzük, míg a rebarbara meg nem puhul.
- Levesszük a fedőt, feltekerjük a lángot közepesre, majd további 8-10 perc alatt, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük lekvárállagúra. Félretesszük hűlni.
- A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A lisztet egy sima felületre szitáljuk, a közepébe mélyedést vájunk, az ide öntött tojást, sót, cukrot és vajat az ujjainkkal összemorzsoljuk.
- Apránként, óvatosan hozzádolgozzuk a lisztet is (nem gyúrjuk), míg egy morzsalékos, kezdetleges tésztát nem kapunk.
- Erre a tésztára öntjük a tejet, ezt is beledolgozzuk, majd a tenyerünk segítségével sima tésztává gyúrjuk. Fontos, hogy ne legyen ”agyongyúrva”, 5-6 gyúró-nyújtó mozdulat elegendő a megfelelő állag eléréséhez.
- A tésztát liszttel meghintett felületen kör alakúra nyújtjuk. 25-28 cm átmérőjű piteformát használunk, de a tésztát ennél valamivel nagyobbra kell nyújtanunk, hogy ki tudjuk vele kényelmesen bélelni a forma oldalait is. A kinyújtott tésztát tekerjük fel a sodrófára, egyengessük el a formában, gyengéden nyomkodjuk bele a forma belső széleibe is. A sodrófát a forma tetején végiggörgetve le tudjuk vágni a felesleges, kilógó részeket. A kibélelt formát tegyük 20-30 percre hűtőszekrénybe.
- A tészta alját sütés előtt villával megszurkáljuk, hogy a sütés során keletkező gőzöknek szabad utat biztosítsunk.
- A formát beborítjuk egy sütőpapírral, szárazbabbal kiöntjük, majd berakjuk az előmelegített sütőbe. Így elkerüljük, hogy a tészta alja felhólyagosodjon. Ezt nevezik ”vakon” sütésnek.
- 20 perc elteltével kivesszük a sütőpapírt és a sütőbabot, a tésztát további 5-10 percig sütjük így is, hogy halvány aranybarna színt kapjon. Miután kivettük, hagyjuk kihűlni.
- Míg a tészta pihen, a krémhez felverjük a habtejszínt, aztán beleforgatjuk a kész, kihűlt rebarbaralekvárt és a görög joghurtot.
- A pitetésztában egyenletesen eloszlatjuk a rebarbarakrémet, majd legalább 30 percre betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt beborítjuk a gyönyörű, friss, tetszés szerint félbevágott vagy egészben hagyott eperrel.
- Végső lépésként porcukorral enyhén meghintjük, és friss mentalevelekkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 25-28
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 406
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14019
- Feltöltés dátuma: 2013. június 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Könnyű, rebarbarás krémmel és vajasan omlós, klasszikus francia tésztával készült nyári pite, friss eperillattal.