r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás álompite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-rebarbarás álompite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 457 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3645 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 215 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 457 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    228.2 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    836 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4070.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    2537 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.5 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    898.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1953 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    291 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1906 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    666 micro
Összesen 3645 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

  • 50 dkg eper (tetszés szerint)

Elkészítés

A tésztához

  1. A rebarbarát, a cukrot, a vizet, a citromhéjat és a kikapart vaníliát egy vastag aljú lábosba tesszük, lefedjük, és alacsony lángon 8-10 percig főzzük, míg a rebarbara meg nem puhul.
  2. Levesszük a fedőt, feltekerjük a lángot közepesre, majd további 8-10 perc alatt, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük lekvárállagúra. Félretesszük hűlni.
  3. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A lisztet egy sima felületre szitáljuk, a közepébe mélyedést vájunk, az ide öntött tojást, sót, cukrot és vajat az ujjainkkal összemorzsoljuk.
  4. Apránként, óvatosan hozzádolgozzuk a lisztet is (nem gyúrjuk), míg egy morzsalékos, kezdetleges tésztát nem kapunk.
  5. Erre a tésztára öntjük a tejet, ezt is beledolgozzuk, majd a tenyerünk segítségével sima tésztává gyúrjuk. Fontos, hogy ne legyen ”agyongyúrva”, 5-6 gyúró-nyújtó mozdulat elegendő a megfelelő állag eléréséhez.
  6. A tésztát liszttel meghintett felületen kör alakúra nyújtjuk. 25-28 cm átmérőjű piteformát használunk, de a tésztát ennél valamivel nagyobbra kell nyújtanunk, hogy ki tudjuk vele kényelmesen bélelni a forma oldalait is. A kinyújtott tésztát tekerjük fel a sodrófára, egyengessük el a formában, gyengéden nyomkodjuk bele a forma belső széleibe is. A sodrófát a forma tetején végiggörgetve le tudjuk vágni a felesleges, kilógó részeket. A kibélelt formát tegyük 20-30 percre hűtőszekrénybe.
  7. A tészta alját sütés előtt villával megszurkáljuk, hogy a sütés során keletkező gőzöknek szabad utat biztosítsunk.
  8. A formát beborítjuk egy sütőpapírral, szárazbabbal kiöntjük, majd berakjuk az előmelegített sütőbe. Így elkerüljük, hogy a tészta alja felhólyagosodjon. Ezt nevezik ”vakon” sütésnek.
  9. 20 perc elteltével kivesszük a sütőpapírt és a sütőbabot, a tésztát további 5-10 percig sütjük így is, hogy halvány aranybarna színt kapjon. Miután kivettük, hagyjuk kihűlni.
  10. Míg a tészta pihen, a krémhez felverjük a habtejszínt, aztán beleforgatjuk a kész, kihűlt rebarbaralekvárt és a görög joghurtot.
  11. A pitetésztában egyenletesen eloszlatjuk a rebarbarakrémet, majd legalább 30 percre betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt beborítjuk a gyönyörű, friss, tetszés szerint félbevágott vagy egészben hagyott eperrel.
  12. Végső lépésként porcukorral enyhén meghintjük, és friss mentalevelekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 25-28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 406
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14018
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű, rebarbarás krémmel és vajasan omlós, klasszikus francia tésztával készült nyári pite, friss eperillattal.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...