Epres rebarbaralekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Lilian
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1438
kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
5751
kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 896.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 425 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 363.2 g
-
Cukor 337 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 770.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 282 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 281 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 811 micro
Összesen
1438
kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 26.2 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3585.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 1702 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 418 mg
-
Foszfor 637 mg
-
Nátrium 770 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1452.6 g
-
Cukor 1346 mg
-
Élelmi rost 78 mg
VÍZ
-
Összesen 3083.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1127 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 521 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 522 micro
-
Kolin: 197 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1125 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3245 micro
Összesen
5751
kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 68 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és daraboljuk. A rebarbarát meghámozzuk, kicsit leöblítjük, és kis kockákra vágjuk.
- A fazékban az epret pürésítjük, hozzáadjuk a rebarbarát, és hozzáadunk 1 kg cukrot. Elkezdjük főzni. Kb. 20 perc alatt a rebarbara is eléggé megpuhul a botmixeres pürésítéshez.
- A dzsemfixet elkeverjük a maradék cukorral, és a lekvárhoz adjuk. Állandó keverés közben újra felforraljuk, és legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk, végül levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük.
- A tetejére csipetnyi szalicilt teszünk, jól lezárjuk az üvegeket, majd fejjel lefelé állítjuk 5 percre. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6231
- Feltöltés dátuma: 2011. június 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Lilian
18 recept
A rebarbara nálunk most nagy kedvenc, így lekvárt is muszáj belőle készíteni. A színe gyönyörű, az íze pedig szerintem mennyeire sikeredett.