r
Nosalty Logó

Epres rebarbara torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
m.kriszta
Epres rebarbara torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Vaníliás krémhez

Tetejére

Összesen 638 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Vaníliás krémhez

Tetejére

Összesen 5111 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Vaníliás krémhez

Tetejére

Összesen 187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 638 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    245 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1839 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    998 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    641.4 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1053.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1054 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    984 micro
Összesen 5111 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Vaníliás krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta hozzávalóit hidegen összekeverjük. Gyorsan dolgozzunk, mert a sok vajtól hamar ragadós lesz a tészta. A legegyszerűbb, ha egy kis aprítógéppel vagy egy multifunkciós robotgép késes verziójával dolgozunk. A kész, kicsit morzsás állagú tésztát egy kb. 28 cm átmérőjű gyümölcstorta formába nyomkodjuk. Én a forma szélébe az ujjaimmal szoktam, az aljába először nagyjából a tenyeremmel, amit aztán egy kis sima aljú pohárral elegyengetek. 190 fokos sütőben kb. 15 perc alatt, halvány barnára sütjük.
  2. Közben a 3 dl tejjel és a 3 ek cukorral megfőzzük a vanília pudingot. Langyosra hűtjük, erre az időre fedjük le légmentesen valamivel, akkor nem lesz „bőrös” a teteje, és nem lesz a végén csomós a krémünk.
  3. Amíg sül a tészta és hűl a vaníliapuding, tisztítsuk meg a rebarbaraszárakat és vágjuk 3-4 centis darabokra. Egy kis serpenyőben 5 evőkanál barna cukorral, 2 dl vízzel és a citromhéjjal pároljuk meg. Először fedő alatt, majd a végén fedő nélkül folyamatosan keverve. Vigyázzunk, hogy a rebarbara megpuhuljon, de azért ne essen szét teljesen; Ehhez kb. 8-10 percre van szükség a tűzhely hőfokától függően. Tegyük félre ezt is kihűlni.
  4. A mascarponét keverjük habosra 3 ek cukorral és a vanília aromával, majd a kézmelegre hűlt pudingot is keverjük hozzá a robotgép legmagasabb fokozatán.
  5. A megsült és kihűl tésztára halmozzuk a vanília krémet, erre óvatosan egyenletesen kenjük rá az eperdzsemet (az én házi eperdzsemem tejföl sűrűségű, a kemény boltit érdemes kis vízzel felfőzni), majd a párolt rebarbarát.
  6. A végén piros színű gyümölcszselével vonjuk be. Ezt én málna, meggy vagy bármilyen házi szörppel szoktam. A bolti szörpökből valószínűleg elég valamivel kevesebb is, nehogy túl édes legyen a zselé. A zselé megdermedéséig hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3104
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
m.kriszta 1 recept

Az egész úgy kezdődött, hogy kedvenc anyósomtól kaptam egy marék rebarbarát, és azt ugye illik felhasználni, mert ha más nem, a gyerekei biztosan lebuktatják az embert... Szomszédasszonyom segítségképpen megszánt egy üveg isteni házi eperdzsemmel. Mialatt bánatomban a felét megettem, feltúrtam a netet, de sehol sem találtam olyan szimpatikus receptet, amelyhez a hozzávalóim is meglettek volna. A sokféle receptből az alábbi tortát alkottam a család legnagyobb örömére.  

Hozzávalók

Tésztához

Vaníliás krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...