Epres rebarbara torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
m.kriszta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tésztához
-
13g mandulaliszt35 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
0g só0 kcal
Vaníliás krémhez
-
4g cukor15 kcal
-
21 kcal
-
38g tej21 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
3g porcukor10 kcal
-
0 kcal
Tetejére
-
94g rebarbara15 kcal
-
6g barna cukor24 kcal
-
25g víz0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
31g eperdzsem87 kcal
-
2g tortazselé5 kcal
-
13g eperszörp38 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
638
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tésztához
-
100g mandulaliszt283 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
0g só0 kcal
Vaníliás krémhez
-
30g cukor116 kcal
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
0 kcal
Tetejére
-
750g rebarbara118 kcal
-
50g barna cukor190 kcal
-
200g víz0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
250g eperdzsem695 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
100g eperszörp303 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
5111
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tésztához
-
3.7g mandulaliszt10 kcal
-
5.6g finomliszt20 kcal
-
3g porcukor11 kcal
-
5.6g vaj40 kcal
-
0g só0 kcal
Vaníliás krémhez
-
1.1g cukor4 kcal
-
1.7g vaníliás pudingpor6 kcal
-
11.1g tej6 kcal
-
9.3g mascarpone37 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
Tetejére
-
27.8g rebarbara4 kcal
-
1.9g barna cukor7 kcal
-
7.4g víz0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
9.3g eperdzsem26 kcal
-
0.4g tortazselé2 kcal
-
3.7g eperszörp11 kcal
-
7.4g víz0 kcal
Összesen
187
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.2 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 131.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
638
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 85.5 g
Zsír
-
Összesen 245 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1839 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 998 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 333 mg
-
Nátrium 308 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 641.4 g
-
Cukor 400 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 1053.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1054 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 176 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 1007 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 581 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 984 micro
Összesen
5111
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 68.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
10 dkg mandulaliszt
-
15 dkg finomliszt
-
8 dkg porcukor
-
15 dkg vaj
-
1 csipet só
Vaníliás krémhez
-
3 ek cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 dl tej
-
25 dkg mascarpone
-
3 ek porcukor
-
1 kávéskanál vanília kivonat
Tetejére
-
6 közepes szár rebarbara
-
5 ek barna cukor
-
2 dl víz
-
1 citromból nyert citromhéj
-
25 dkg eperdzsem
-
1 csomag tortazselé
-
2 dl víz
Elkészítés
Tésztához
- A tészta hozzávalóit hidegen összekeverjük. Gyorsan dolgozzunk, mert a sok vajtól hamar ragadós lesz a tészta. A legegyszerűbb, ha egy kis aprítógéppel vagy egy multifunkciós robotgép késes verziójával dolgozunk. A kész, kicsit morzsás állagú tésztát egy kb. 28 cm átmérőjű gyümölcstorta formába nyomkodjuk. Én a forma szélébe az ujjaimmal szoktam, az aljába először nagyjából a tenyeremmel, amit aztán egy kis sima aljú pohárral elegyengetek. 190 fokos sütőben kb. 15 perc alatt, halvány barnára sütjük.
- Közben a 3 dl tejjel és a 3 ek cukorral megfőzzük a vanília pudingot. Langyosra hűtjük, erre az időre fedjük le légmentesen valamivel, akkor nem lesz „bőrös” a teteje, és nem lesz a végén csomós a krémünk.
- Amíg sül a tészta és hűl a vaníliapuding, tisztítsuk meg a rebarbaraszárakat és vágjuk 3-4 centis darabokra. Egy kis serpenyőben 5 evőkanál barna cukorral, 2 dl vízzel és a citromhéjjal pároljuk meg. Először fedő alatt, majd a végén fedő nélkül folyamatosan keverve. Vigyázzunk, hogy a rebarbara megpuhuljon, de azért ne essen szét teljesen; Ehhez kb. 8-10 percre van szükség a tűzhely hőfokától függően. Tegyük félre ezt is kihűlni.
- A mascarponét keverjük habosra 3 ek cukorral és a vanília aromával, majd a kézmelegre hűlt pudingot is keverjük hozzá a robotgép legmagasabb fokozatán.
- A megsült és kihűl tésztára halmozzuk a vanília krémet, erre óvatosan egyenletesen kenjük rá az eperdzsemet (az én házi eperdzsemem tejföl sűrűségű, a kemény boltit érdemes kis vízzel felfőzni), majd a párolt rebarbarát.
- A végén piros színű gyümölcszselével vonjuk be. Ezt én málna, meggy vagy bármilyen házi szörppel szoktam. A bolti szörpökből valószínűleg elég valamivel kevesebb is, nehogy túl édes legyen a zselé. A zselé megdermedéséig hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3104
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
m.kriszta
1 recept
Az egész úgy kezdődött, hogy kedvenc anyósomtól kaptam egy marék rebarbarát, és azt ugye illik felhasználni, mert ha más nem, a gyerekei biztosan lebuktatják az embert... Szomszédasszonyom segítségképpen megszánt egy üveg isteni házi eperdzsemmel. Mialatt bánatomban a felét megettem, feltúrtam a netet, de sehol sem találtam olyan szimpatikus receptet, amelyhez a hozzávalóim is meglettek volna. A sokféle receptből az alábbi tortát alkottam a család legnagyobb örömére.