Epres piskótatekercs torta Iluskától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
piskótatercs
-
28g tojás35 kcal
-
32g cukor123 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
13g víz0 kcal
-
32g finomliszt115 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
10g eperlekvár28 kcal
eperkrém
-
75g eper23 kcal
-
17g víz0 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
3g cukor13 kcal
fehér krém
-
42g mascarpone168 kcal
-
42g tehéntúró61 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
3g zselatin11 kcal
összeállítás
Összesen
750
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
piskótatercs
-
165g tojás208 kcal
-
190g cukor735 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
-
75g víz0 kcal
-
190g finomliszt692 kcal
-
9g sütőpor5 kcal
-
0 kcal
-
60g eperlekvár167 kcal
eperkrém
-
450g eper135 kcal
-
100g víz0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
20g cukor77 kcal
fehér krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
120g tejföl238 kcal
-
20g zselatin67 kcal
összeállítás
Összesen
4494
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
piskótatercs
-
8.2g tojás10 kcal
-
9.4g cukor36 kcal
-
3.2g napraforgó olaj28 kcal
-
3.7g víz0 kcal
-
9.4g finomliszt34 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
3g eperlekvár8 kcal
eperkrém
-
22.2g eper7 kcal
-
4.9g víz0 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
1g cukor4 kcal
fehér krém
-
12.4g mascarpone50 kcal
-
12.4g tehéntúró18 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
5.9g tejföl12 kcal
-
1g zselatin3 kcal
összeállítás
Összesen
222
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 966.8 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 197 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 349 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.4 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 163.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
750
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120 g
Zsír
-
Összesen 224.1 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 611 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5800.6 g
-
Cink 654 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 1184 mg
-
Vas 508 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 2091 mg
-
Nátrium 1036 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 500.3 g
-
Cukor 312 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 979 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 385 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 255 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 502 mg
-
Retinol - A vitamin: 378 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 883 micro
Összesen
4494
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.8 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
piskótatercs
-
3 db tojás
-
19 dkg cukor
-
0.8 dl napraforgó olaj
-
19 dkg finomliszt
-
0.8 csomag sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
3 ek eperlekvár
eperkrém
-
45 dkg eper
-
1 dl víz
-
2 csapott ek finomliszt
-
2 ek cukor
fehér krém
-
25 dkg mascarpone
-
25 dkg tehéntúró
-
4 ek cukor
-
20 g zselatin
összeállítás
Elkészítés
piskótatercs
- A piskótához a 3 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.
- A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
- A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
- Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a masszát, és teljesen egyenletesen elsimítjuk.
- Előmelegített sütőbe toljuk (200 fokon), és 10 percig nem nyitjuk ki a sütő ajtaját. Mikor megsült, egy konyharuhára húzzuk, és gyorsan még forrón feltekerjük, óvatosan, nehogy repedjen. Így hagyjuk kihűlni.
- Hűlés után a papírt lehúzzuk róla, és megkenjük a lekvárral.
eperkrém
- Pár szem epret félreteszünk a díszítéshez. A többit villával összetördeljük.
- A liszttel, vízzel, cukorral sűrű pépet főzünk. Félretesszük hűlni.
fehér krém
- A mascarponét, túrót, tejfölt a cukorral jól eldolgozzuk.
- A zselatint 5 evőkanál vízzel elkeverjük, óvatosan megmelegítjük.
- Kevés túrókrémet elvéve elkeverjük, végül a többihez öntjük, amivel szintén összedolgozzuk.
összeállítás
- Összeállítjuk a tortát. Én a szív alakú formát folpackkal béleltem. Az 1 cm-es szeletekre vágott tekerccsel kirakjuk a forma alját és oldalát.
- A fehér krémből rásimítunk egy réteget, majd az epresből. Aztán ismét fehéret, végül epreset.
- A túrós krémből habzsákkal kidíszítjük, félbevágott eperszemekkel tovább dekoráljuk. 6-7 órára hűtőbe tesszük.
- Végül szólunk annak, akinek készítettük, és felszeleteljük. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1317
- Feltöltés dátuma: 2014. június 12.
Ajánló
Ha esetleg nincs már eprünk, másfajta gyümölccsel is készíthetjük. Születésnapra, névnapra vagy bármilyen más alkalmakra szerintem kiváló választás!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1103 recept
Házassági évfordulónkra leptem meg drága férjecskémet a tortával. Úgy gondoltam, nekem nem lesz az ízvilágom, de rájöttem, tévedtem... nagyon finomra sikeredett! Szomszédasszonyom adott nekem 2008-as újságot, amiben rátaláltam, és köszönet neki érte!!