r
Nosalty Logó

Epres piskótatekercs torta Iluskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Epres piskótatekercs torta Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

piskótatercs

eperkrém

fehér krém

összeállítás

Összesen 750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

piskótatercs

eperkrém

fehér krém

összeállítás

Összesen 4494 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

piskótatercs

eperkrém

fehér krém

összeállítás

Összesen 222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966.8 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120 g

Zsír

  • Összesen
    224.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5800.6 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1184 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    2091 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.3 g
  • Cukor
    312 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    979 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    255 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    883 micro
Összesen 4494 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.8 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

piskótatercs

eperkrém

fehér krém

összeállítás

Elkészítés

piskótatercs

  1. A piskótához a 3 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.
  2. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  4. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a masszát, és teljesen egyenletesen elsimítjuk.
  5. Előmelegített sütőbe toljuk (200 fokon), és 10 percig nem nyitjuk ki a sütő ajtaját. Mikor megsült, egy konyharuhára húzzuk, és gyorsan még forrón feltekerjük, óvatosan, nehogy repedjen. Így hagyjuk kihűlni.
  6. Hűlés után a papírt lehúzzuk róla, és megkenjük a lekvárral.

eperkrém

  1. Pár szem epret félreteszünk a díszítéshez. A többit villával összetördeljük.
  2. A liszttel, vízzel, cukorral sűrű pépet főzünk. Félretesszük hűlni.

fehér krém

  1. A mascarponét, túrót, tejfölt a cukorral jól eldolgozzuk.
  2. A zselatint 5 evőkanál vízzel elkeverjük, óvatosan megmelegítjük.
  3. Kevés túrókrémet elvéve elkeverjük, végül a többihez öntjük, amivel szintén összedolgozzuk.

összeállítás

  1. Összeállítjuk a tortát. Én a szív alakú formát folpackkal béleltem. Az 1 cm-es szeletekre vágott tekerccsel kirakjuk a forma alját és oldalát.
  2. A fehér krémből rásimítunk egy réteget, majd az epresből. Aztán ismét fehéret, végül epreset.
  3. A túrós krémből habzsákkal kidíszítjük, félbevágott eperszemekkel tovább dekoráljuk. 6-7 órára hűtőbe tesszük.
  4. Végül szólunk annak, akinek készítettük, és felszeleteljük. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1317
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 12.

Ajánló

Ha esetleg nincs már eprünk, másfajta gyümölccsel is készíthetjük. Születésnapra, névnapra vagy bármilyen más alkalmakra szerintem kiváló választás!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házassági évfordulónkra leptem meg drága férjecskémet a tortával. Úgy gondoltam, nekem nem lesz az ízvilágom, de rájöttem, tévedtem... nagyon finomra sikeredett! Szomszédasszonyom adott nekem 2008-as újságot, amiben rátaláltam, és köszönet neki érte!!

Hozzávalók

piskótatercs

eperkrém

fehér krém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...