Epres-pezsgős pohárdesszert
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
63g eper19 kcal
-
58g pezsgő48 kcal
-
29 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
Összesen
290
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
375g eper113 kcal
-
350g pezsgő291 kcal
-
171 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
Összesen
1740
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
35.4g eper11 kcal
-
33g pezsgő27 kcal
-
4.2g tejszínízű pudingpor16 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
23.6g mascarpone95 kcal
Összesen
164
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 61.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 104.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
290
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.2 g
Zsír
-
Összesen 103.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.7 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 627.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 207 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
1740
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 34.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
-
375 g eper
-
1 csomag tejszínízű pudingpor
-
4 ek cukor
-
250 g mascarpone
Elkészítés
- A pezsgőből kimérünk 50 ml-t, amit elkeverünk a pudingporral és 3 ek cukorral. A maradék pezsgőt felforraljuk, belekeverjük a pudingot és felfőzzük.
- A pezsgős pudingot egy tálba öntjük és fóliával befedjük, hogy megelőzzük a bőrképződést. Hűlni hagyjuk.
- Az epreket megpucoljuk, mossuk és lecsepegtetjük. 2/3 -át (1 ek) cukorral pürésítjük. A maradék epreket negyedeljük.
- A pudingot a mascarponéval sima krémmé keverjük.
- Az eperpürét 6 pezsgőspohárba osztjuk. A krémből egy kicsit meghagyunk a díszítéshez, a többit egy zacskóba (vagy habzsákba) töltjük. A zacskónak az egyik csücskét levágjuk és a krémet óvatosan a poharakba nyomjuk.
- Az epernegyedeket (hatot meghagyunk a díszítéshez) a krémre rakjuk. A maradék krémet elosztjuk az eprekre.
- A poharakat hűtőbe teszük. Jól behűtjük.
- Fogyasztás előtt a poharakat a megmaradt eperdarabokkal és friss mentalevéllel díszítjük.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 142
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 20106
- Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom desszert eperszezonra .