r
Nosalty Logó

Epres minik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres minik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Hab+eper

Összesen 918 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Hab+eper

Összesen 3674 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Hab+eper

Összesen 244 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 918 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    132.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1369.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    587.5 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1381 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    332 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1298 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    946 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 3674 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Tészta

Hab+eper

Elkészítés

Tészta

  1. Kimérjük a lisztet és a porcukrot. Beletesszük a pici sót.
  2. Elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű margarint. (Sosem olvasztom, nem tesz jót neki.)
  3. Ezután jöhetnek a tojássárgák, eldolgozzuk benne.
  4. Betesszük a hűtőbe pihenni. Addig megmossuk az epret, és elkészízjük a habot.
  5. Miután kész a hab, kinyújtjuk a tésztát 3-4 mm vastagra, és 4-5 cm átmérőjű szaggatóval korongokat szaggatunk belőle.
  6. Félig megsütjük, mikor rózsaszínesedik a tészta, kivesszük, és egy-egy szem epret teszünk rá, habbal lefedjük, és visszatesszük alacsony lángon száradni. Amikor kicsit kezd barnulni a hab csúcsa, akkor kész.
  7. Ötlet: Lehet habzsákkal is befedni, de nekem úgy előfordul, hogy sok hab kerül 1-1-re, és a végére nem maradt. Így inkább fogok egy szem epret, beleforgatom a habba, és úgy teszem a korongra. A tetejüket az ujjaimmal kicsit csúcsosra formázom, hogy szépek legyenek.
  8. Mindig 1 tepsivel dolgozom, hogy ne hűljön nagyon vissza a tészta. Figyelni kell, nehogy megégessen a tepsi, így a kisgyerekek a szaggatásban tudnak segíteni.

Hab+eper

  1. Megmossuk az epreket. Ebből az adagból 2 tepsi szokott lenni. 2x24 db így számoljuk az epreket is. Egészséges, nem túl nagy eprekkel dolgozzunk.
  2. Felverjük a tojásfehérjét, közben vizet forralunk.
  3. Mikor a víz felforrt, elzárjuk alatta a gázt, és a tojáshabot rátesszük. Ekkor öntjük bele a porcukor is, és kemény, fényes habot verünk belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1498
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajnos már nem emlékszem, honnan kaptam a receptet, az ismerőseim nem hallottak még erről a sütiről, de mindig nagy sikert arat. :) Gyorsan fogy. ;)

Hozzávalók

Tészta

Hab+eper

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...