r
Nosalty Logó

Epres-mascarponés omlett

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Krisztike
Epres-mascarponés omlett
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

378
Kalória
7.9g
Fehérje
23g
Szénhidrátok
28.7g
Zsír
103.7g
Víz
158.3g
Koleszterin
1.4g
Rost
13.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3039 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 203 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    103.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    229.4 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2494.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    829.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1348 micro
Összesen 3039 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótakorongokat. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd a liszt + étkezési keményítő + sütőpor keveréket a kemény habbá vert tojásfehérjével felváltva, lazán hozzákeverjük.
  2. Előmelegítjük (160 fok) a sütőt, és kibéleljük sütőpapírral a tepsiket, melyekre 8 cm átmérőjű köröket rajzolunk (nekem egy tepsire 9 fért).
  3. A piskótatésztát spricc zsákba töltjük, és a körök közepébe nyomunk a tésztából szilva méretű adagokat (gyakorlottabbak elhagyhatják a körök megrajzolását, vagy akár a zsákos megoldást is, kanállal is lehet adagolni a tésztát), majd betoljuk a sütőbe 5 percre. A korongok szépen kiterülnek (vigyázzunk a megfelelő távolságra, hogy ne érjenek össze), és nagyon gyorsan megsülnek.
  4. Miután kivettük a sütőből, húzzuk le a sütőpapírral együtt a tepsiről, és hagyjuk hűlni. Ezek után óvatosan fejtsük le a piskótakorongokat a papírról, és tegyük félre.

A krémhez

  1. A krémhez a mascarponét habosra keverjük 1 ek porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral, a tejszínt 1 ek porcukorral, és a habfixálóval kemény habbá verjük, és lazán a mascarponéhoz keverjük.
  2. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, és mérettől függően félbevágjuk vagy egészben hagyjuk.
  3. Most szépen összeállítjuk az omlettet. A nem annyira szép, kerekre sikerült korongokat tesszük alulra, egy kevés krémet kenünk rá, erre állítjuk az eperszemeket (gazdagon, ne sajnáljuk), az eper tetejére rakunk egy nagy evőkanál tejszínes krémet, és a tetejére illesztünk egy szép korongot kalapnak.
  4. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A kedvenc cukrászdámban ez a másik kedvencem! Nem tudom, milyen az eredeti recept, de szerintem ez nagyon finom lett, és nincs messze az eredetitől! Nagyon könnyű és látványos desszert.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!