r
Nosalty Logó

Epres-mascarponés omlett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Krisztike
Epres-mascarponés omlett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3039 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 203 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    229.4 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2494.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    829.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1348 micro
Összesen 3039 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótakorongokat. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd a liszt + étkezési keményítő + sütőpor keveréket a kemény habbá vert tojásfehérjével felváltva, lazán hozzákeverjük.
  2. Előmelegítjük (160 fok) a sütőt, és kibéleljük sütőpapírral a tepsiket, melyekre 8 cm átmérőjű köröket rajzolunk (nekem egy tepsire 9 fért).
  3. A piskótatésztát spricc zsákba töltjük, és a körök közepébe nyomunk a tésztából szilva méretű adagokat (gyakorlottabbak elhagyhatják a körök megrajzolását, vagy akár a zsákos megoldást is, kanállal is lehet adagolni a tésztát), majd betoljuk a sütőbe 5 percre. A korongok szépen kiterülnek (vigyázzunk a megfelelő távolságra, hogy ne érjenek össze), és nagyon gyorsan megsülnek.
  4. Miután kivettük a sütőből, húzzuk le a sütőpapírral együtt a tepsiről, és hagyjuk hűlni. Ezek után óvatosan fejtsük le a piskótakorongokat a papírról, és tegyük félre.

A krémhez

  1. A krémhez a mascarponét habosra keverjük 1 ek porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral, a tejszínt 1 ek porcukorral, és a habfixálóval kemény habbá verjük, és lazán a mascarponéhoz keverjük.
  2. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, és mérettől függően félbevágjuk vagy egészben hagyjuk.
  3. Most szépen összeállítjuk az omlettet. A nem annyira szép, kerekre sikerült korongokat tesszük alulra, egy kevés krémet kenünk rá, erre állítjuk az eperszemeket (gazdagon, ne sajnáljuk), az eper tetejére rakunk egy nagy evőkanál tejszínes krémet, és a tetejére illesztünk egy szép korongot kalapnak.
  4. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4583
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-mascarponés omlett
Krisztike 39 recept

A kedvenc cukrászdámban ez a másik kedvencem! Nem tudom, milyen az eredeti recept, de szerintem ez nagyon finom lett, és nincs messze az eredetitől! Nagyon könnyű és látványos desszert.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...