Epres-mascarponés omlett
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Krisztike
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
6g cukor24 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
34g tojás43 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
14 kcal
A krémhez
-
31g mascarpone126 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
63g eper19 kcal
-
41g habtejszín120 kcal
-
5 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
Összesen
378
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
50g cukor194 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
114 kcal
A krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
500g eper150 kcal
-
330g habtejszín964 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
3039
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
3.3g cukor13 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
18.2g tojás23 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
8 kcal
A krémhez
-
16.6g mascarpone67 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
33.2g eper10 kcal
-
21.9g habtejszín64 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
Összesen
203
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 103.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
378
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.9 g
Zsír
-
Összesen 229.4 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1267 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2494.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 594 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 1044 mg
-
Nátrium 623 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184.2 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 829.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1313 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 278 mg
-
D vitamin: 274 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 798 mg
-
Retinol - A vitamin: 1291 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1348 micro
Összesen
3039
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
203
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
5 ek cukor
-
1 tk sütőpor
-
5 db tojás
-
3 ek finomliszt
-
2 ek étkezési keményítő
A krémhez
-
25 dkg mascarpone
-
1 ek porcukor
-
3.3 dl habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A piskótához
- Elkészítjük a piskótakorongokat. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd a liszt + étkezési keményítő + sütőpor keveréket a kemény habbá vert tojásfehérjével felváltva, lazán hozzákeverjük.
- Előmelegítjük (160 fok) a sütőt, és kibéleljük sütőpapírral a tepsiket, melyekre 8 cm átmérőjű köröket rajzolunk (nekem egy tepsire 9 fért).
- A piskótatésztát spricc zsákba töltjük, és a körök közepébe nyomunk a tésztából szilva méretű adagokat (gyakorlottabbak elhagyhatják a körök megrajzolását, vagy akár a zsákos megoldást is, kanállal is lehet adagolni a tésztát), majd betoljuk a sütőbe 5 percre. A korongok szépen kiterülnek (vigyázzunk a megfelelő távolságra, hogy ne érjenek össze), és nagyon gyorsan megsülnek.
- Miután kivettük a sütőből, húzzuk le a sütőpapírral együtt a tepsiről, és hagyjuk hűlni. Ezek után óvatosan fejtsük le a piskótakorongokat a papírról, és tegyük félre.
A krémhez
- A krémhez a mascarponét habosra keverjük 1 ek porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral, a tejszínt 1 ek porcukorral, és a habfixálóval kemény habbá verjük, és lazán a mascarponéhoz keverjük.
- Az epret megmossuk, lecsumázzuk, és mérettől függően félbevágjuk vagy egészben hagyjuk.
- Most szépen összeállítjuk az omlettet. A nem annyira szép, kerekre sikerült korongokat tesszük alulra, egy kevés krémet kenünk rá, erre állítjuk az eperszemeket (gazdagon, ne sajnáljuk), az eper tetejére rakunk egy nagy evőkanál tejszínes krémet, és a tetejére illesztünk egy szép korongot kalapnak.
- Tálaláskor megszórjuk porcukorral.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4588
- Feltöltés dátuma: 2013. június 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Krisztike
39 recept
A kedvenc cukrászdámban ez a másik kedvencem! Nem tudom, milyen az eredeti recept, de szerintem ez nagyon finom lett, és nincs messze az eredetitől! Nagyon könnyű és látványos desszert.